Menu
 

Surfuj internetom bez brige i u inostranstvu jer od sada imaš novi Roming dodatak uz koji dobijaš 1 GB u romingu koji važi 7 dana od trenutka aktivacije. Aktiviraj dodatak, sačekaj SMS potvrdu i uživaj u internetu gde god da se nalaziš.


Tarifni dodatak Roming 1 GB 7 dana korisnicima daje 1 GB internet saobraćaja tokom 7 dana (168 sati od trenutka aktivacije) u mrežama svih mobilnih operatora u sledećih 26 evropskih zemalja: Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Albanija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Turska, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Austrija, Nemačka, Italija, Švajcarska, Španija, Francuska (bez Monaka), Velika Britanija, Belgija, Holandija, Češka, Slovačka, Poljska, Danska, Švedska, Norveška.


*Ovaj dodatak važi isključivo u terestrijalnim GSM mrežama, ne važi u mrežama satelitskih operatora koji svoje usluge pružaju na brodovima i u avionima (MCP i Aeromobile).


Aktivacija ovog tarifnog dodatka je moguća na sledeće načine:

  • putem aplikacije Moj Telenor
  • besplatnim pozivom direktnog USSD koda *135*5#
  • putem Biznis portala (za pravna lica)
  • pozivom ka Call centru
  • u Telenor prodavnici
 

Dodatne informacije o dodatku

 
 

Korisne informacije pre puta


 

Pre putovanja


Pre nego što odeš na put potrebno je da proveriš da li je na tvom broju omogućena usluga rominga pozivom Kontakt centra na 063 9000. Takođe, pre odlaska u inostranstvo, isključi automatsko ažuriranje aplikacija.

Pogranično područje


Kad se nalaziš u pograničnom području, što znači da nisi prešao granicu, ručno izaberi mrežu da ne bi bio u romingu.

U inostranstvu


Kako bi potrošnja interneta iz dodatka bila manja isključi automatsko puštanje video formata na YouTube i društvenim mrežama. Takođe, onemogući automatsko preuzimanje fotografija i videa u aplikacijama kao što su Viber, WhatsApp i Messenger.

 

Roming dodatke aktiviraj iz inostranstva besplatnim pozivanjem USSD koda za aktivaciju ili putem Moj Telenor aplikacije (ali samo ukoliko je tvoj uređaj povezan na neku WiFi mrežu).

Takođe, korišćenje govorne pošte se drugačije tarifira dok si u romingu.

 

Više informacija o ručnom podešavanju uređaja pronađi u našem vodiču, a ako imaš dodatnih pitanja u vezi sa roming uslugom pogledaj odgovore na često postavljena pitanja u sekciji "Roming". Ukoliko imaš i dodatnih pitanja uvek možeš da nam se obratiš i putem društvenih mreža ili pozivom Kontakt centra na 063 9000.