Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA DECA BEZ RODITELJSKOG STARANJA U ZIMSKOM KAMPU NA STAROJ PLANINI
NAZAD
 

Deca bez roditeljskog staranja u zimskom kampu na Staroj Planini

Savez ekstremnih sportova Srbije i kompanija Telenor organizovali su Zimski kamp za decu bez roditeljskog staranja na Staroj planini. U sedmodnevnom kampu alpinizma, orijentiringa i snoubordinga učestvovalo je 25 mladih uzrasta od 9 do 18 godina iz domova za nezbrinutu decu u Beogradu, Paraćinu, Jagodini, Ćupriji, Kragujevcu i Knjaževcu.

Uz najbolje sportiste Srbije deca su savladala neke od alternativnih sportova, a uz tim psihologa i defektologa učestvovala su u radionicama o prevenciji narkomanije, alkoholizma i nasilja.

«Kombinacija edukativnih i kreativnih radionica, sportskih aktivnosti i druženja na najbolji način usmerava mlade ljude ka zdravom životu, što je i jedan od ciljeva podrške ovakvim projektima», kaže Ana Krstić, menadžer Telenor fondacije. Od osnivanja, Fondacija veliku pažnju poklanja mladima i ulaže u njihov razvoj. 
 
Zimski kamp na Staroj planini traje od 5. do 12. januara. Ovo je drugi put da Telenor sarađuje sa Savezom, nakon uspešnog letnjeg kampa alpinizma na Kopaoniku prošle godine.

«Ovo je peti kamp Saveza ekstremnih sportova Srbije, a drugi koji je podržao Telenor. Učesnici kampa su uglavnom deca od 12 do 17 godina, što predstavlja važan period u njihovom odrastanju i razvoju. To je razlog više da im se posveti posebna pažnja i da im se na vreme pruži prilika da nauče da se suočavaju sa izazovima koji ih čekaju», rekao je Marko Nikolić, koordinator Zimskog kampa i nacionalni rekorder u spustu snoubordom slobodnim stilom.