Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA ZAJEDNO DO LONDONA 2012 - OKS, TELENOR, PARTNERI, SPORTISTI I TRENERI – TIM ZA OLIMPIJSKE PRIPREME
NAZAD
 

Zajedno do Londona 2012 - OKS, Telenor, partneri, sportisti i treneri – tim za olimpijske pripreme

16. decembar 2009. godine -  Svečanim potpisivanjem ugovora o finansiranju programa olimpijskih priprema za „London 2012“ vrhunskim srpskim sportistima u individualnim sportovima i njihovim trenerima zvanično je obezbeđena podrška za pripreme, kvalifikaciona takmičenja i nastup na Igrama.
Ugovor su, u prostorijama kompanije Telenor, generalnog sponzora Olimpijskog komiteta Srbije, potpisali predstavnici OKS, sportisti, njihovi treneri i sportski savezi.


Olimpijski komitet Srbije potvrdio je ovim svoje dugoročno opredeljenje da u periodu do Olimpijskih igara u Londonu omogući sportistima Srbije koji postižu zapažene rezultate sigurnu materijalnu potporu i optimalne pripreme. Prema kategorizaciji OKS, sportisti su na osnovu postignutih rezultata, počev od Olimpijskih igara u Pekingu 2008, razvrstani u 4 kategorije „Olimpijac-kandidat za medalju“, „Olimpijski kandidat“, „Potencijalni A kandidat“ i „Potencijalni B kandidat“. (u prilogu saopštenja je tabelarni prikaz kategorizacije OKS).   
Realizacija projekta „London 2012“ zasniva se partnerskom odnosu i saradnji OKS sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, Izvršnim većem Autonomne pokrajine Vojvodine, Međunarodnim olimpijskim komitetom, kao i sa sponzorskim pulom OKS.
 Prisutnima su se obratili:
Ćel-Morten Jonsen – generalni direktor kompanije Telenor 
Vlade Divac - predsednik Olimpijskog komiteta Srbije 
Snežana Samardžić Marković - ministarka omladine i sporta Republike Srbije
Siniša Lazić – prvi potpredsednik skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine 
i sportisti Nađa Higl, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Rimu i Damir Mikec osvajač 7. mesta na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Pragu.