Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA VEĆE BRZINE U PAMETNOJ MREŽI UZ NOVE UREĐAJE U PONUDI
NAZAD
 

Veće brzine u Pametnoj mreži uz nove uređaje u ponudi

Novi telefoni iz Telenor Smart porodice i samo u Telenoru tablet Samsung Galaxy Note 10.1
 
1. oktobar 2012 – Telenor je povećao brzine Internet saobraćaja u Pametnoj mreži za korisnike paketa Surfuj, Surfuj više i Biznis surfuj. Tako će od sada maksimalna ostvariva brzina biti od 21 Mbps do 42 Mbps u zavisnosti od tarifnog paketa korisnika. Uz ove pakete proširena je i ponuda pametnih uređaja, između ostalih, za najnoviji model tableta Samsung Galaxy Note 10.1 koji se može naći samo u Telenoru. Takodje, uz Surfuj više pakete dostupan je i tablet Telenor Touch Pad i novi laptop Lenovo G580.

Uz pakete Prenesi i surfuj dostupni su novi telefoni iz Telenor Smart porodice – Telenor Smart, Telenor Smart Pro i Telenor Smart HD. Telenor Smart naslednik je popularnog i najprodavanijeg pametnog telefona Telenor One Touch i donosi niz unapređenja kao što su brži procesor i moderniji dizajn.

Telenor brzi Internet dostupan je na teritoriji cele Srbije na kojoj se nalazi 3G mreža i obuhvata 72,5 odsto populacije. Ova mreža je unapređena kako bi svi korisnici Pametne mreže u potpunosti iskoristili potencijal svojih pametnih uređaja. Brzina podataka sada je deset puta veća nego pre renoviranja mreže.

Važno je napomenuti da su prosečne realne brzine preuzimanja podataka za Modem21, 3-9 Mbps, a za Modem42, 10-20 Mbps, a konkretna brzina zavisi od uslova sredine, broja korisnika na toj stanici, udaljenosti uređaja od antene, strukture terena i drugih faktora.