Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA UVE FREDHAJM IMENOVAN ZA GENERALNOG DIREKTORA TELENORA U SRBIJI
NAZAD
 

Uve Fredhajm imenovan za generalnog direktora Telenora u Srbiji

27. jun 2012 - Uve Fredhajm (Ove Fredheim) danas je postavljen na mesto generalnog direktora Telenora u Srbiji. On će od 1. septembra na ovoj funkciji naslediti Ćel Mortena Jonsena, koji je u maju ove godine postao izvršni potpredsednik Telenor grupe i šef Telenorovih evropskih operacija.
 
 
„Sa velikim zadovoljstvom saopštavam da će Uve Fredhajm preuzeti funkciju generalnog direktora Telenora u Srbiji. Uve ima dugogodišnje iskustvo iz regiona centralno-istočne Evrope, uključujući Mađarsku, Ukrajinu i Crnu Goru. Uveren sam da će njegovo poznavanje regiona i bogato iskustvo u oblasti telekomunikacija, doprineti jačanju pozicije Telenora u Srbiji i budućem razvoju kompanije,“ kaže Ćel-Morten Jonsen, izvršni potpredsednik Telenor grupe i šef Telenorovih evropskih operacija.

Uve Fredhajm dolazi na novu funkciju iz sedišta Telenor grupe, gde je bio direktor tržišta u Industrijskom razvoju kompanije. Pre toga, Fredhajm je bio na mestu generalnog direktora Telenora u Mađarskoj, u periodu od 2003. do 2009. godine. U Telenoru je zaposlen već 20 godina.

„Sa zadovoljstvom mogu da primetim da lideri u Telenoru sa lakoćom prelaze sa poslova u operativnim kompanijama na one u sedištu kompanije, i obrnuto, što Uve potvrđuje svojim primerom.  Njegovo raznovrsno iskustvo će sigurno biti od koristi za Telenor u Srbiji i Telenor grupu u celini,“ kaže Jonsen.

„Oduševljen sam što mi se ukazala prilika da rukovodim Telenorom u Srbiji i doprinesem njegovom razvoju u budućnosti. Telenor je napredna kompanija, sa jedinstvenom ponudom za korisnike i dobrim poslovnim rezultatima, uprkos ekonomskoj krizi u okruženju. Sa nestrpljenjem iščekujem da se priključim timu u Srbiji i  bolje upoznam organizaciju, zaposlene i tržište,“ kaže Fredhajm.
 
Jonsen, koji je nastavio da obavlja poslove generalnog direktora Telenora u Srbiji i nakon preuzimanja funkcije direktora evropskog regiona i člana izvršnog menadžmenta Telenor grupe, u maju ove godine, sada će moći u potpunosti da se posveti svojoj novoj funkciji.

Telenor je vodeći mobilni operator u Srbiji, sa tržišnim udelom od 43%, 3,1 milion korisnika (u prvom kvartalu 2012), 1118 zaposlenih i ukupnim prihodom od 2,911 miliona norveških kruna u 2011 godini.
 
O Uveu Fredhajmu

Uve Fredhajm je obavljao različite rukovodeće poslove u okviru Telenor grupe, uključujući funkciju starijeg potpredsednika za proizvode i tržišta Telenor mobajla u Norveškoj (2001-2002) i poslove Izvršnog direktora za marketing i zamenika generalnog direktora u Kivstaru u Ukrajini (1999-2001).
Bio je član Upravnog odbora Telenora u Crnoj Gori (2005-2008), član Izvršne komisije mobilnog operatora Didži u Maleziji (2001-2002), a trenutno je član Upravnog odbora Telenora u Norveškoj. Ima zvanje mastera menadžmenta, i diplomu Norveške škole za menadžment.