Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA USPOSTAVLJEN MOBILNI SAOBRAĆAJ U CENTRU OBRENOVCA
NAZAD
 

Uspostavljen mobilni saobraćaj u centru Obrenovca

18. maj 2014, 8:00 - Telenorove terenske ekipe u saradnji sa policijom uspeli su kasno sinoć da čamcem dopreme agregat do bazne stanice koja se nalazi na vrhu zgrade u centru Obrenovca.  Bazna stanica je od dva posle ponoći u potpunosti operativna čime je značajno popravljena mrežna pokrivenost u ovom delu grada.
 
Informacije o stanju mreže za nedelju, 18. maj možete pogledati ovde.
 
Obezbeđivanje komunikacije u ugroženim područjima i zahtevi za besplatnim internetom
 
U uslovima otežane mrežne pokrivenosti na područjima ugroženim poplavama, obezbeđivanje besplatnog interneta izazvalo bi značajno povećanja saobraćaja podataka i ugrozilo bi funkcionisanje mobilne mreže, uključujući i besplatan broj 112 koji je namenjen za spasilačku pomoć i evakuaciju ugroženih. Nesmetano funkcionisanje broja 112 od izuzetne je važnosti za spasilačke napore u ugroženim područjima.
 
Uvođenje besplatnih SMS-ova dodatno bi otežalo funkcionisanje mobilne mreže, uključujući i humanitarni broj 1003 – za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima. Sredstva građana prikupljena ovim putem biće upotrebljena za pružanje neophodne pomoći ugroženom stanovništvu i sanaciju štete nastale u poplavama.
 
Sve Telenorove službe maksimalno su angažovane na obezbeđivanju redovne mrežne pokrivenosti, a u tu svrhu uspostavljena je bliska saradnja sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i ostalim mobilnim operatorima.
 

Fotografije iz Obrenovca: