Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA UNICEF NAGRAĐUJE NOVINARE ZA ETIČNO IZVEŠTAVANJE O DECI I DEČIJIM PRAVIMA
NAZAD
 

Unicef nagrađuje novinare za etično izveštavanje o deci i dečijim pravima

20. novembar 2008. – Kancelarija UNICEF-a u Srbiji danas je po peti put, na dan kada se obeležava Univerzalni dan deteta, dodelila nagrade novinarima za kvalitetno i visokoetično izveštavanje o deci i dečjim pravima. Ove godine se kao partner uključila kompanija Telenor, koja je obezbedila specijalne nagrade za nagrađene novinare - telefon Nokia N96.
 
U konkurenciji više od 40 tekstova, radio i TV priloga koje je prijavilo 30 autora, nagrade su dobili Mirjana Jakab za tekst „I dete s invaliditetom žrtva incesta“, objavljen u Građanskom listu, i Jelena Marinković za prilog „Zidovi bele boje“, emitovan na TV Pirot. 

Žiri je radio u sastavu: dr Snježana Milivojević, profesorka na Fakultetu političkih nauka, Dragan Janjić, pomoćnik Ministra kulture Republike Srbije, Đorđe Vlajić, novinar Bi-bi-si-ja, Ljubomir Pejaković, savetnik ministra rada i socijalne politike Republike Srbije, i Jadranka Milanović, savetnica za medije UNICEF-a u Srbiji.

Radovi su razmatrani na osnovu kriterijuma promovisanja dečjih prava i opštih profesionalnih  novinarskih standarda izveštavanja, uključujući kvalitet izveštavanja, etičnost, javnu korist, kao i da li se materijal može smatrati inicijatorom pozitivnih promena u društvu i promena društvenih normi.