Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA U SUBOTICI OTVOREN TELENOROV INTERNET PARK
NAZAD
 

U Subotici otvoren Telenorov Internet park

Besplatan Internet u naredne dve godine
12. jul 2011 – Građani Subotice od danas imaju besplatan Internet u Parku sa plavom fontanom, zahvaljujući Telenoru. U naredne dve godine posetioci parka mogu da provode vreme na otvorenom pretražujući Internet ili čitajući elektronsku poštu na svojim računarima, mobilnim telefonima ili tablet uređajima.
 
„Internet na otvorenom je koncept koji se primenjuje u većini evropskih gradova i drago mi je što smo u saradnji sa Telenorom to već po drugi put omogućili našim građanima. Na taj način smo napravili još jedan značajan korak ka našem urbanom razvoju“, kaže Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice.  

„Želimo da kao lider u oblasti telekomunikacija i širokopojasnog Interneta u Srbiji obezbedimo kvalitetnu i brzu Internet vezu što većem broju građana. Informatička pismenost jedan je od pokazatelja stepena razvoja modernog društva. Nastavićemo uspešnu saradnju sa gradovima da bismo obezbedili besplatni Internet što većem broju ljudi“, kaže Đorđe Milošević, vođa tima za odnose sa Vladinim institucijama u Telenoru.


Srbija je u junu 2008. dobila svoj prvi Internet park, u Studentskom parku u Beogradu. Od tada, otvoreno je ukupno 27 Internet parkova širom Srbije.
 
Pored uvođenja prvog Internet parka u Subotici, Telenor je renovirao čitavu svoju mrežu u Vojvodini. Severni deo Srbije tako je prvi dobio najbržu mrežu u zemlji, sa brzinom protoka podataka i do 21 Mb/s. Telenor, i dalje pojedinačno najveći strani investitor u zemlji, nastavlja sa kapitalnim investicijama velikog obima i obezbeđuje mrežu koja će biti spremna za usluge i uređaje budućnosti. Nakon Vojvodine, mreža će postepeno biti renovinara i u ostalim delovima zemlje.