Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA U MESECU DARIVANJA TELENOR POKREĆE I AKCIJU RECIKLIRANJA FIKSNIH TELEFONA
NAZAD
 

U mesecu darivanja Telenor pokreće i akciju recikliranja fiksnih telefona

Popust do 1500 dinara svim korisnicima koji se uključe u kampanju
6. decembar, 2007 - Pokretanjem kampanje recikliranja fiksnih telefona, 6. decembra, Telenor na velika vrata uvodi na srpsko tržište telekomunikacija standarde korišćenja mobilne telefonije koji važe u svetu. Ova kampanja zasniva se na podacima da sve više korisnika u Srbiji gotovo isključivo koristi mobilne telefone i da su im fiksni aparati sve manje potrebni.

U očigledne prednosti mobilne telefonije – od raznovrsnosti i dostupnosti usluga do sve naprednijih performansi mobilnih aparata – spada i činjenica da je cena minuta razgovora u mobilnoj mreži i do nekoliko puta manja od poziva sa fiksne mreže ka mobilnoj. 
Prema podacima Republičke agencije za telekomunikacije, početkom 2007. više od 88 odsto stanovnika ili 6,6 miliona korisnika ima mobilni telefon, a taj broj se uvećava. Brojni vidovi komunikacije – od razgovora, preko SMS i MMS – i raznovrsne usluge – od servisnih, poput plaćanja parkinga ili dopune vremena na Internetu, do složenih poslovnih, poput mobilnog mejla, ili zabavnih, kao što je preuzimanje celih pesama i muzičkih spotova – postale su nezamenljiv deo svakodnevice više od 2,8 miliona Telenorovih korisnika.
Donošenjem fiksnog telefonskog aparata u neku od Telenorovih prodavnica građani dobijaju popust do 1500 dinara na cenu jednog od 28 modela iz Telenorove ponude mobilnih telefona, uz pretplatu na tarifni paket po izboru.
Recikliranje fiksnih telefona nastavak je Telenorove uspešne kampanje recikliranja mobilnih telefona, koja traje od maja ove godine. U njoj je do sada je prikupljeno više od 60 000 mobilnih telefona, odnosno 5 tona materijala, od kojih 90 odsto može da se ponovo upotrebi. Ova kampanja sprovodi se u saradnji sa kompanijom za prikupljanje i preradu otpadnog materijala Eko metal.