Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOROVA PREZENTACIJA OSVOJILA NAGRADU NA VEB FESTU
NAZAD
 

Telenorova prezentacija osvojila nagradu na Veb festu

 
29. Novembar, 2007. - NIS Petrol WEB FEST prvi je regionalni veb festival posvećen promociji Interneta među najširom publikom. Sastoji se od takmičarskog dela, u kome se biraju najbolji regionalni veb projekti, i od promotivno-edukativnih aktivnosti.

Festival je trajao od 27. septembra do 29. novembra 2007. godine. Najviše dešavanja ovoga puta bilo je u Beogradu, dok je deo promotivnih akcija sproveden i u regionu.
Kompanije i pojedinci takmičili su se za izbor najboljeg sajta u svojoj kategoriji i najuspešnije sprovedene veb kampanje. Takmičarski deo bio je ograničen na sajtove iz regiona – Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Projekti su se morali odnositi na region koji obuhvataju nabrojane zemlje.
 
Po odluci stručnog žirija, u kategoriji poslovnih sajtova nominovani su: 
www.telenor.rs,
www.suvenirisrbije.com i
www.poslovi.infostud.com
 
U ovoj kategoriji bilo je i najviše nominacija – 385. Samim tim, proglašenje Telenorove prezentacije za pobedničku ima još veću vrednost.
U okviru svake kategorije žiri je ocenjivao tri najbolja sajta po svom izboru. Ukupan zbir ocena svih članova žirija daje pobednika u svakoj kategoriji.
Članovi žirija nisu smeli da glasaju za sajtove u čijoj izradi su učestvovali ili su na drugi način povezani sa njima.
Prilikom glasanja, žiri je uzimao u obzir sledeće elemente: sadržaj, strukturu sajta, navigaciju, dizajn, funkcionalnost, interaktivnost, i ukupan utisak.
Žiri su sačinjavali ugledni profesionalci iz raznih oblasti: Aleksandar Maćašev, Aleksandra Jovanić, Andrej Bruketa, David Skokna, Dejan Restak, Dragan Babić, Dragan Varagić, Dušan Koljenšić, Istok Pavlović, Ivo Martinović, Krešimir Drvar, Lazar Džamić, Marko Bijelić, Marko Suvajdžić, Slavimir Stojanović, Slobodan Jovanović Coba, Slobodan Marković, Vuk Ćosić, Zoran Modli i Žana Poliakov.
Ceremonija objavljivanja pobednika održana je u četvrtak 29.11.2007. u 20.30 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Nagradu je u ime Telenora primio Saša Pletikapa, koji je tom prilikom napomenuo da je čitava prezentacija urađena u Telenorovoj produkciji, a da su za njen sadržaj i kvalitet zaslužni svi zaposleni u Telenoru.