Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOROVA PAMETNA MREŽA ZA CELU SRBIJU
NAZAD
 

Telenorova Pametna mreža za celu Srbiju

Završeno renoviranje mreže u Vojvodini i Beogradu
 16. septembar 2011 – Telenorova kompletno renovirana mreža, koja omogućava i do pet puta veću brzinu i najbolje korisničko iskustvo sa pametnim telefonima, tabletima i laptop računarima, stigla je do Beograda.

Realne brzine protoka u Vojvodini i Beogradu kreću se od 3 Mb/s do 6 Mb/s i više. Preuzimanje dokumenata sada je i do pet puta brže nego ranije, a korisnici mogu osetiti i promenu u brzini otvaranja stranica, postavljanju sadržaja na Internet i u kvalitetu veze.

U okviru projekta Pametne mreže do sada je obnovljena mrežna infrastruktura u Vojvodini i Beogradu. Do februara 2011. godine, čitava Srbija biće premrežena Telenorovom Pametnom mrežom.  

„Upotreba pametnih mobilnih telefona će u narednih pet godina biti udvostručena. Za pravilno funkcionisanje smart telefona potrebna je brzina od 1 do 2 megabita u sekundi, za tablete 2 do 5 megabita u sekundi, dok je za laptop potrebno od 5 do 10. Telenor je izgradio Pametnu mrežu da bi svojim korisnicima omogućio najkvalitetnije Internet iskustvo gde god da se nalaze,“ kaže Marek Slačik, izvršni direktor marketinga i prodaje u Telenoru.

Projekat renoviranja mreže, započet sredinom 2010. godine i jedna je od najvećih kapitalnih investicija Telenora od dolaska na tržište Srbije. Po završetku renovacije, Telenorova pametna mreža će biti jedna od najkvalitetnijih u Evropi. Obnavljaju se svi vitalni delovi mreže, od radio i transportne mreže, do jezgra i servisnih platformi, a koristi se oprema najpoznatijih svetskih proizvođača, kompanija Huawei, Ericsson i Nera. 

Korisnici mogu da provere pokrivenost signalom Pametne mreže u svojoj ulici ili mestu pomoću interaktivne mape pokrivenosti, koja se nalazi na www.telenor.rs. Mapa će biti redovno ažurirana u skladu sa napredovanjem radova. Na istoj mapi mogu se locirati i sve Telenorove prodavnice i internet parkovi koje je otvorio Telenor.

Nova mreža štedi i do 30 odsto električne energije, čime doprinosi zaštiti životne sredine.