Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOROV SERIJAL OKRUGLIH STOLOVA POČINJE TEMOM "ULOGA KOMPANIJA U KLIMATSKIM PROMENAMA"
NAZAD
 

Telenorov serijal okruglih stolova počinje temom "Uloga kompanija u klimatskim promenama"

Specijalni gost na prvom okruglom stolu o društvenoodgovornom poslovanju - Tobajas Veb, jedan od vodećih eksperata u oblasti etičkog poslovanja u Evropi

 
19. mart 2010. – Da li je globalno zagrevanje tema za domaća preduzeća, koja je uloga kompanija u klimatskim promenama, kako se udružiti i sprovesti konkretne korake za doprinos rešavanju ovog važnog problema – teme su kojima se bavio Telenorov okrugli sto, koji je okupio predstavnike Vlade, nevladinih organizacija, medija i kompanija.

Prvi u seriji Telenorovih okruglih stolova o  društvenoodgovornom poslovanju otvorili su Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije, Ćel-Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji, i Nebojša Pokimica, pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja.
 
 
„Klimatske promene su veoma važno društveno pitanje i nameravamo da iskoristimo naše međunarodno iskustvo u sprovođenju projekata koji doprinose zaštiti životne sredine.  U javnosti već donekle postoji svest o važnosti ove teme, a ovim želilmo da doprinesemo da se ustanovi mreža kompanija koje će, udruženim snagama sa ostalim bitnim činiocima u društvu i politici, preduzeti konkretne korake ka ublažavanju posledica klimatskih promena“, kaže Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Jedan od vodećih evropskih stručnjaka u oblasti etičkog poslovanja, Tobajas Veb, bio je specijalni gost okruglog stola. Veb je i direktor kompanije Etikal Korporejšn (Ethical Corporation) iz Londona, koja se bavi poslovanjem velikih kompanija u kontekstu klimatskih promena.
 
“Izuzetno mi je zanimljivo da čujem kako srpska privreda napreduje u oblastima korporativne odgovornosti i održivosti. O tome nisam imao mnogo informacija. Klimatske promene su veoma važna tema za kompanije, s obzirom na uspostavljanje regulatornog okvira u Evropskoj uniji. Na mene ostavlja veliki utisak kad vidim kako kompanije poput Telenora odgovaraju na ovaj izazov i razmišljaju o svojoj ulozi u društvu”, kaže Tobajas Veb.

Serijalom okruglih stolova Telenor želi da zajedno sa predstavnicima Vlade Republike Srbije, direktorima velikih kompanija, menadžerima za ekološke projekte, predstavnicima nevladinih organizacija i medijima pruži smernice i preporuke za primenu društvenoodgovornog koncepta u poslovanju.
 
Učesnicima diskusije predstavljen je i Telenorov izveštaj o društvenoj odgovornosti za 2009. godinu, u kojem je predstavljeno više od 40 projekata i inicijativa u kojima je tokom prošle godine učestvovala ova kompanija sa velikim brojem partnera iz vladinog i nevladinog sektora.