Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOROV „FIREFOX IZAZOV“ ZA NAJBOLJU APLIKACIJU ZA FIREFOX OPERATIVNI SISTEM
NAZAD
 

Telenorov „Firefox Izazov“ za najbolju aplikaciju za Firefox operativni sistem

Najboljem programeru nagrada od 5 000 evra

 

16. jul 2013 – Nagradu u vrednosti od 5 000 evra Telenor će dodeliti programeru koji napravi najbolju aplikaciju na konkursu „Firefox Izazov“ koji traje od 15. jula do 15. septembra. Ukupan fond nagrada iznosi 12 000 evra, a biće nagrađeno pet najboljih aplikacija.
 

Specijalna nagrada u vrednosti od 1000 evra biće dodeljena aplikaciji koja na najbolji način promoviše upotrebu mobilne mreže i internet servisa.


Takmičari se mogu prijaviti na konkurs najkasnije do 10. septembra popunjavanjem formulara koji se nalazi na Telenorovom sajtu. Potrebno je da takmičari postave aplikaciju na Firefox Marketplace i prijave je na konkurs na Telenorovom sajtu najkasnije do 15. septembra.


Aplikacije će se ocenjivati na osnovu njihove inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti, stepena integracije sa Firefox platformom i upotrebne vrednosti.


Petočlani žiri činiće Nemanja Žilović predstavnik Telenora Srbija, Brano Đurović predstavnik Telenora Crna Gora, zatim Jan Jongboom i Olav Nymoen u ime kompanije ComoYo, Telenorove sestrinske kompanije za internet usluge, kao i Brian King predstavnik kompanije Mozilla.


Propozicije konkursa nalaze se ovde.


Telenor će krajem ove godine prvi u Srbiji ponuditi smart uređaje bazirane na Mozilla Firefox operativnom sistemu.