Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR ZVANIČNO PREUZIMA KOMPANIJU MOBI 63 I PREDSTAVLJA NOVOG GENERALNOG DIREKTORA
NAZAD
 

Telenor zvanično preuzima kompaniju Mobi 63 i predstavlja novog generalnog direktora

Beograd/Oslo, 31. avgust 2006. godine, Telenor ASA je danas zvanično preuzeo kompaniju Mobi 63 posle ispunjenja svih pravnih zahteva preciziranih Ugovorom o kupoprodaji. 

Na ceremoniji kojoj su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Vojislav Koštunica, ministar finansija Mlađan Dinkić, ministar privrede Predrag Bubalo, ministar kapitalnih investicija Velimir Ilić i brojni drugi zvaničnici, Telenor ASA je preuzeo kompaniju Mobi 63 od srpske vlade. Telenor je ovom prilikom predstavio novo rukovodstvo, koje počinje sa radom 1. septembra. Na čelu kompanije stajaće generalni direktor Stajn Erik Vilan (Stein Erik Vellan).

“Ponosni smo što možemo da objavimo da je proces primopredaje kompanije Mobi 63 završen i da počinjemo sa poslovanjem na strateški veoma važnom tržištu Srbije. Istovremeno, Telenor upućuje čestitku Vladi Srbije na profesionalnom i transparentnom tenderu i aukciji. Da bismo potvrdili svoju posvećenost poslovanju u Srbiji, imamo zadovoljstvo da predstavimo novi rukovodeći tim koji će biti predvođen generalnim direktorom Stajn Erik Vilanom. Pažljivo odabrani, visoko stručni menadžment sa međunarodnim iskustvom donosi najviši kvalitet, sa ciljem da najbolji stručnjaci Telenora iz evropskih zemalja u kojima poslujemo u okviru postojećih kapaciteta u Srbiji stvore prvoklasnog mobilnog operatera,” izjavio je izvršni potpredsednik i rukovodilac Telenorovih operacija za centralnu i istočnu Evropu, Jan Edvard Tigesen (Jan Edvard Thygesen).

Posle aukcije održane 31. jula ove godine, Telenor je postao 100-procentni vlasnik kompanije Mobi 63. Vrednost transakcije je 1,513 milijardi evra. Kupoprodaja podrazumeva dobijanje desetogodišnje licence za GSM 900/1800 i 3G tehnologiju sa mogućnošću obnavljanja za period od narednih 10 godina.

 “Naši koreni su u Norveškoj, ali kompaniju doživljavamo kao pravu međunarodnu organizaciju koja obezbeđuje vrhunske komunikacione usluge klijentima, čiji se broj sada približio cifri od 100 miliona u trinaest zemalja. Primenićemo iskustvo grupacije Telenor da unapredimo poslovanje kompanije u Srbiji i obezbedimo najbolje moguće usluge mobilne telefonije za srpske korisnike. Cilj kompanije Telenor je da postane pokretačka snaga srpskog tržišta mobilne telefonije i nastavi dugu tradiciju ponude proizvoda i usluga u skladu sa potrebama korisnika. Već od danas fokusiraćemo se na unapređenje usluga, proizvoda, marketinga, mreže i pokrivanja kako bi se izašlo u susret potrebama srpskog tržišta“, zaključio je Jan Edvard Tigesen.

Članovi novog menadžmenta su: generalni direktor Stajn Erik Vilan (Stein Erik Vellan) iz Telenora u Norveškoj, finasijski direktor Gabor Kočiš (Gábor Kocsis) iz kompanije Panon u Mađarskoj, direktor Odeljenja ljudskih resursa Kerstin Tulin (Kerstin Thulin) iz Telenora u Norveškoj, direktor marketinga Dejvid Menegelo (David Meneghello) koji dolazi iz Vodafona u Češkoj Republici, tehnički direktor Ojsten Mikelsen (Øystein Mikkelsen) iz kompanije Vimpelkom u Rusiji, direktor za komunikacije i odnose sa javnošću Sandra Štajner iz kompanije Mobi 63 i direktor korporativnog razvoja Kristofer Laska (Christopher Laska) iz razvojnog odeljenja Telenora za centralnu Evropu.

Generalni direktor Stajn Erik Vilan dolazi sa pozicije potpredsednika Telenora gde je tokom prethodne godine vodio odeljenje za prodaju i marketing za tržište Norveške. Ovo odeljenje ima 1.100 zaposlenih i promet od 10,6 milijardi norveških kruna (oko 1,3 milijarde evra). Pre stupanja na poziciju direktora prodaje u Telenoru 2001. godine, Vilan je bio generalni direktor kompanije The Thrane Group. Od 1993. do 2000. godine radio je kao direktor marketinga za Norvešku i druge zemlje u kompaniji Cap Gemini Group sa sedištem u Parizu. Vilan je član Upravnog odbora mnogih norveških kompanija. Diplomirao je na smeru marketinga na Norveškom fakultetu za menadžment. Kao bivši košarkaš, Vilan je nekoliko godina igrao za norvešku košarkašku reprezentaciju.

Za više detalja, pogledajte priložene podatke o rukovodstvu
 

Za više informacija kontaktirajte:
  • Potpredsednik korporativnih komunikacija, Telenor ASA, Kai Rosenberg, tel (+47) 915 54 357
  • Senior Account Manager, Ljiljana Ilić, Mmd Corporate and Public Affairs, tel (+381) 11 328 59 39