Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR UDVOSTRUČIO ULAGANJA U RAZVOJ SRPSKOG DRUŠTVA
NAZAD
 

Telenor udvostručio ulaganja u razvoj srpskog društva

Više od 72 miliona dinara uloženo u društveno odgovorno poslovanje tokom 2013. godine

14. april 2014 – Kompanija Telenor tokom 2013. godine uložila je više od 72 miliona dinara u održive projekte usmerene na razvoj lokalne zajednice i društva u Srbiji. Projekti su usmereni na jačanje lokanih zajednica u Srbiji, razvoj obrazovanja, podršku kulturi,  kao i na poboljšanje položaja dece i ugroženih društvenih grupa.
 
„U saradnji sa 69 partnera iz javnog i civilnog sektora inicirali smo i podržali  35  novih projekata, od kojih je najveći deo usmeren na stvaranje i korišćenje mogućnosti koje pružaju internet i savremene digitalne komunikacije. Ponosan sam što mogu da kažem  da smo prošle godine izdvojili duplo više sredstava za oblast društvene odgovornosti u odnosu na 2012, i da se u Telenoru osećamo privilegovanim što doprinosimo razvoju srpskog društva“, kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji. 
 
 
Jedan od dugoročnih partnera Telenora je UNICEF, a saradnja se odvija na programima unapređenja zdravstvenih usluga za romsku populaciju kroz projekat „Povezivanje“, kao i na prevenciji digitalnog nasilja, kroz program „Zaustavimo digitalno nasilje“. Telenor i UNICEF nedavno su potpisali i globalni dogovor, koji pored finansijske podrške obuhvata i pristup rešenjima mobilnih tehnologija za pomoć u unapređenju dečjih prava.
 
“UNICEF-ova saradnja sa Telenorom u Srbiji je model partnerstva između javnog i privatnog sektora, a u ovom slučaju i primer kako saradnja sa informaciono komunikacionom industrijom može da dovede do  inovativnih rešenja u promociji, zaštiti i praćenju dečijih prava, sa posebnim fokusom na pravičnost”, izjavio je Mišel Sen Lo, direktor UNICEF-a za Srbiju. 
 
 
U saradnji sa lokalnim vlastima Telenor je otvorio Internet klubove u sedam srpskih opština, i šestu godinu zaredom nastavio sa otvaranjem Internet parkova, kojih trenutno ima 14 u šest gradova. Telenor je pomogao digitalizaciju foto-arhive Muzeja istorije Jugoslavije, koja je sada ne samo sačuvana već i lako dostupna svima.
 
Više informacija o realizovanim projektima možete pronaći u Telenorovom izveštaju o održivom poslovanju za 2013. godinu koji možete preuzeti ovde.