Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR SE ŠIRI U CENTRALNOJ I ISTOČNOJ EVROPI
NAZAD
 

Telenor se širi u centralnoj i istočnoj Evropi

Beograd, 1. oktobar 2013 - Telenor grupa od danas proširuje poslovanje u centralnoj i istočnoj Evropi. U pitanju je novi zajednički uslužni centar koji nudi tehnološke usluge Telenorovim poslovnim jedinicama u Evropi.


Ojsten Mikelsen
generalni direktor kompanije Telenor zajedničke operacije
Nova kompanija, Telenor Zajedničke operacije (Telenor Common Operation Ltd.) osnovana je sa ciljem da se unapredi kvalitet usluga koje se nude korisnicima i efikasno iskoristi tehnička ekspertiza i resursi tri Telenorove kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi.
 
Zasnovana na temeljima kvaliteta i stručnosti u regionu, međunarodna saradnja među Telenorovim jedinicama u Mađarskoj, Srbiji i Crnoj Gori biće fokusirana da ponudi troškovno najefikasnija rešenja. Od novog zajedničkog uslužnog centra očekuje se da služi kao temelj za realizaciju budućih sinergija i dalja unapređenja mreže i kompetentnosti. 
 
„Telenor je predvodnik u korišćenju mogućnosti koje pruža prekogranična saradnje i nastojaćemo da iskoristimo ove prednosti i na širem evropskom nivou u budućnosti”, rekao je Ojsten Mikelsen, direktor kompanije Telenor Zajedničke operacije. Nova kompanija biće razvijana na osnovama jakih kompetencija koje postoje u Telenoru Mađarska, Telenoru Srbija i Telenoru Crna Gora. “Ove tri Telenorove kompanije imaju značajan delokrug rada i dugo iskustvo u pružanju visoko kvalitetnih IT i telekomunikacionih usluga”, kaže Mikelsen. 
Generalni direktor Telenora Srbija, Uve Fredhajm, rekao je da je ovo značajan korak u daljem pozicioniranju Telenora na regionalnom tržištu. „Verujemo u potencijal tržišta centralne i istočne Evrope i želimo da unapredimo kvalitet i raspon naših usluga i obezbedimo još bolje korisničko iskustvo u Srbiji i regionu.“
 
Kompanija Telenor zajedničke operacije ponudiće novi model pružanja usluga na tržištu telekomunikacija u centralnoj i istočnoj Evropi. Sedište kompanije je u Mađarskoj, dok će operacije biti u Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj. Kompanija ima 450 zaposlenih i obuhvata sektor informacionih tehnologija, održavanje mreže i data centre 3 kompanije, a planira da ponudi slične usluge i drugim Telenor kompanijama.
 
Uve Fredhajm
generalni direktor Telenora Srbija