Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR PROŠIRIO POKRIVENOST 3G SIGNALOM ZA VIŠE OD 10 ODSTO
NAZAD
 

Telenor proširio pokrivenost 3G signalom za više od 10 odsto

Telenor je proširio pokrivenost mreže 3G signalom za više od 10 odsto. Zahvaljujući tome, još veći broj korisnika imaće brzi mobilni internet i moći će da koristi čitav spektar naprednih usluga u Telenorovoj pametnoj mreži u gradskim i ruralnim sredinama.

„Telenor je prvi mobilni operator koji je pustio 3G signal na frekvenciji od 900 MHz. Država je omogućila primenu tehnološke neutralnosti, koja dozvoljava operatorima da koriste najnaprednije tehnologije na bilo kom spektru, a to će za naše korisnike značiti naprednije korisničko iskustvo u pogledu pokrivenosti i dostupnosti usluga visokog kvaliteta”, kaže Goran Vasić, izvršni direktor korporativnih poslova u Telenoru.

Na više od 100 lokacija koje su ranije imale 2G signal sada je uveden 3G, a pokriveni su i Drvengrad, Vlasinsko jezero, Zaovina, Zlatarsko jezero i mnoge druge lokacije. Korisnici koji žive u tim oblastima ili su tu samo na proputovanju biće u mogućnosti da koriste veće internet brzine (u redovnim uslovima veće od 1 Mbps), surfuju internetom, koriste društvene mreže i napredne servise.      

Korisnici u svakom trenutku mogu da provere mapu pokrivenosti Telenorovim signalom na www.telenor.rs