Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR PROGLASIO POBEDNIKE TAKMIČENJA APP BUILDER
NAZAD
 

Telenor proglasio pobednike takmičenja App Builder

20. februar 2014 – Završen je poslednji krug takmičenja za najbolju android aplikaciju u organizaciji Telenora i Samsunga. Tema poslednjeg kruga takmičenja bila je „Lokalni heroj“; cilj je bio da se podstakne razvoj domaćih aplikacija, poput onih za omiljeni lokalni sportski klub, opštinu, pozorište i mnoge druge.
 
U poslednjem krugu inicirana je čak 1,231 android aplikacija, a uslove za ulazak u konkurenciju za nagrade ispunilo je njih 197.
 
Prvo mesto osvojile su aplikacije „Naselje Stepa“ autora Raše Mladenovića, „Belgrade Zoo“ Daniela Fizešana i „Nacrtna geometrija korak po korak“ Petra Pejića. Drugo mesto pripalo je aplikacijama „Rakia bar“ Željka Jovanovića, „Pet centar“ Darka Đokovića i „Vranje, moj grad“ Stevice Arsića, dok su treće mesto zauzele aplikacije „Novi Beograd“ Nenada Stamenića, „Milan Konjović“ Andreja Lazića i „Dunavski park“ Verice Kuzmanović.
 
Od januara 2013. do januara 2014, koliko je ukupno trajalo takmičenje za najbolju aplikaciju, učestvovalo je 28,409 takmičara, prijavljeno je 8,785 aplikacija, a više od 800 aplikacija je bilo funkcionalno i spremno za objavljivanje na App Store.
 
 
„Svi kreativni i inovativni ljubitelji android aplikacija imali su priliku da učestvuju na konkursu. Učesnicima nije bilo neophodno tehničko znanje iz programiranja već samo želja i dobre ideje da kreiraju aplikacije pomoću jednostavne platforme na portalu Dobre stvari“, kaže Uroš Zorić, eBusiness administrator u Telenoru.
 
Samsung je uručio ukupno devet nagrada pobednicima trećeg ciklusa: po tri Smart televizora, telefona Galaxy Note 3 i tableta Galaxy Note 10.1.2014 edition. Takođe, kompanija Wireless Media nagradila je 100 najboljih učesnika dodelivši im profesionalne licence pomoću kojih će moći da prave složenije aplikacije i plasiraju ih na Google Play.
 
Sve aplikacije se mogu naći u okviru App Builder-a na portalu Dobre Stvari.
 
O Telenoru

Telenor Srbija (www.telenor.rs) deo je Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora, koji ima 160 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra. Sa 3,2 miliona korisnika, Telenor Srbija pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija.  Ova kompanija ima 119 prodavnica u 84 grada i oko 1.000 zaposlenih, dok Pametna mreža pokriva 80 odsto stanovništva.
 
O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

Kompanija Samsung Electronics Ltd. globalni je lider na polju tehnologije i otvara nove mogućnosti za ljude gde god se oni nalazili. Stalnim inovacijama i otkrivanjem, mi transformišemo svet televizora, smart telefona, personalnih računara, štampača, kamera, kućnih aparata, medicinskih uređaja, poluprovodnika i LED rešenja. Zapošljavamo 286.000 ljudi širom 80 zemalja, sa godišnjom prodajom u vrednosti od 216.7 milijardi američkih dolara. Za više informacija posetite www.samsung.com/rs