Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM POSLOVANJU
NAZAD
 

Telenor predstavio izveštaj o održivom poslovanju

19. april 2012 – Kompanija Telenor izdvojila je više od 42 miliona dinara u 2011. za projekte i donacije usmerene na poboljšanje položaja ugroženih grupa, bezbednost dece na Internetu, ulaganje u umetnost i obrazovanje, očuvanje životne sredine i pomoć institucijama od javnog značaja.

Iz Izveštaja se vidi posvećenost Telenora prema zaposlenima, njihovom stalnom usavršavanju, gde je organizovano 123 treninga kroz koje je prošlo 1457 zaposlenih. Pored ovoga, 48 studenata je završilo praksu u Kompaniji prošle godine.

Kroz intenzivnu saradnju sa partnerima, poštujući standarde i zakonsku regulativu, Telenor utiče ne samo na stvaranje kulture zdravlja i bezbednosti na radu već i na kulturu savesnog poslovanja.
Rezultate iz Izveštaja o održivom poslovanju Telenora u 2011. predstavio je Ćel-Morten Jonsen, generalni direktor Telenora, a o značaju dugogodišnje saradnje sa kompanijom govorili su i Judita Rajhenberg, direktorka kancelarije Unicef-a u Srbiji i Vladimir Urošević, šef Odseka za suzbijanje elektronskog kriminala pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.
 
„Telenor već 5 godina pomaže društvu, ugroženim socijalnim slojevima, ulaže u mlade i njihovo profesionalno usavršavanje, podržava razvoj kulture i umetnosti i promoviše značaj zaštite životne sredine. U 2011. za projekte i donacije izdvojili smo više od 27 miliona dinara, za korporativnu filantropiju više od osam miliona, dok je za operativne troškove izdvojeno skoro sedam miliona dinara. Verujemo da dobre stvari pokreću svet, i mi ćemo i dalje nastaviti sa praksom ulaganja u društvo, ljude i životnu sredinu i trudićemo se da ostanemo predvodnik korporativne odgovornosti u Srbiji”, istakao je Jonsen.

Kroz društveno odgovorno poslovanje Telenor je smanjio prosečnu potrošnju energije za 14 odsto po objektu u odnosu na 2010. Samo u 2011. godini reciklirano je 92 odsto otpada koji je generisan, dok je prosečna potrošnja goriva po službenom automobilu smanjena za 12,8 odsto.

Telenor je prvi operator u Srbiji koji je uveo Filtere za blokadu materijala sa elementima seksualnog zlostavljanja dece, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. U 2011. nastavljen je projekat Internet parkova, i do sada je širom Srbije otvoreno 29 ovakvih parkova.

U okviru projekta „Povezivanje” lična dokumenta i legitimacije dobilo je 7.367 lica, vakcinisano 12.212 dece i 1.381 odrasla osoba, pregledano je 1.514 trudnica i porodilja, 13.234 Roma je odabralo svog lekara, dok je 3.238 dece upisano u školu. Prošle godine je u projekat uključeno dodatnih 15 medijatorki i 60 patronažnih sestara, čime je projekat proširen na 60 gradova u Srbiji u kojima je aktivno ukupno 75 medijatorki.

 
Kroz saradnju sa Narodnim muzejem i opštinom Stari grad, organizovana je i „Art tura“, u okviru koje su prolaznici na ulicama mogli da pogledaju reprodukcije 33 umetnička dela Narodnog muzeja.
Tokom prethodne godine nastavljeno je i ulaganje u mlade talente. Obezbeđene su zvučne knjige za slepe i slabovide studente novosadskog univerziteta, unapređena je nastava na Katedri za telekomunikacije Elektronskog fakulteta u Nišu, dok je tradicionalno dodeljena nagrada iz oblasti telekomunikacija „Prof. dr Ilija Stojanović“.
Za dodatne informacije: