Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR POZIVA MLADE NA SAMIT U OSLU
NAZAD
 

Telenor poziva mlade na Samit u OsluKonkurs je otvoren za sve mlade iz Srbije, od 18 do 25 godina, koji teže ka tome da doprinesu društvenim promenama i veruju da upotreba digitalnih komunikacija našu zajedničku budućnost može da učini boljom. Svi zainteresovani prijave mogu da podnesu do 17. oktobra na sajtu http://www.telenor.com/innovation/youthsummit/
 
Izabrani predstavnici učestvovaće na Samitu mladih koji će u Oslu, od 9 – 11. decembra, okupiti 28 učesnika iz svih evropskih i azijskih zemalja u kojima Telenor posluje. Tokom trodnevnog skupa mladi će imati priliku da na brojnim radionicama razvijaju svoje ideje, upoznaju vodeće lidere i globalne stručnjake iz Telenor grupe i Nobelovog centra za mir, kao i da prisustvuju svečanostima povodom dodele Nobelove nagrade za mir.
 
„Mladi su ti koji razumeju prednosti digitalne budućnosti, poseduju energiju i strast koja je neophodna da naše društvo učinimo boljim, i prednjače u korišćenju digitalnih i mobilnih komunikacija. Čvrsto verujemo u snagu telekomunikacija i pristupa internetu. Radujem se što će dvoje mladih, ambicioznih ljudi iz Srbije imati priliku da na ovom globalnom skupu iskažu svoje ideje o tome kako digitalna povezanost može da unapredi živote pojedinaca i čitavih zajednica“, kaže Sandra Štajner, izvršna direktorka Korporativnih komunikacija i ljudskih resursa u Telenoru.
 
Prošle godine je dvoje studenata iz Srbije prvi put učestvovalo na Samitu, u okviru kojeg su prisustvovali i ceremoniji dodele Nobelove nagrade za mir. 


„Na Samit sam otišao sa idejom o širenju svesti o reciklaži među mladima, na zabavan način, jer oni su ključni za rešavanje problema životne sredine. Tokom boravka u Oslu upoznao sam vršnjake iz čitavog sveta sa kojima sam i danas u kontaktu, kao i nove kulture, a moj pogled na ulogu mobilnih tehnologija u današnjem svetu dobio je novu perspektivu“, rekao je Petar Korda, student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i učesnik prethodnog Samita.
 
Preporuke koji su mladi uputili telekomunikacionoj industriji u vidu ’digitalnog buketa ideja’ predstavio je Jun Fredrik Baksas, predsednik i generalni direktor Telenor grupe, na Svetskom kongresu mobilne tehnologije u Barseloni 2013. godine. 
 
Domaćin Samita mladih je Telenor grupa, u saradnji sa Nobelovim centrom za mir. Više informacija o predstojećoj konferenciji svi zainteresovani mogu da pronađu na internet stranici Telenor Samit mladih, otvorenoj Facebook grupi i zvaničnom sajtu Telenora Srbije.