Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR POSTAO GENERALNI SPONZOR OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE
NAZAD
 

Telenor postao generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije

11. oktobar 2007. – Olimpijski komitet Srbije i Kompanija Telenor danas su svečano potpisali Ugovor o generalnom sponzorstvu Olimpijskog tima Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na 29. letnjim olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Telenor je time postao i zvanični telekomunikacioni provajder nacionalnog olimpijskog tima.
Ugovor su potpisali predsednik OKS Ivan Ćurković i generalni direktor Telenora d.o.o. Stajn Erik Velan.
 
 
„Olimpijski pul Srbije danas je dobio još jednog, veoma značajnog partnera na putu za Olimpijske igre. Kompanija Telenor će svojim prisustvom u olimpijskoj porodici Srbije omogućiti našim sportistima da do Igara u Pekingu 2008. dostignu najbolju formu i da tako predstavljaju našu zemlju na najvećoj sportskoj manifestaciji trećeg milenijuma. Uveren sam da će saradnja između Telenora i Olimpijskog komiteta Srbije biti pravi primer dobre prakse i profesionalnog odnosa i da ćemo zajedničkom strategijom izgraditi bolji put svim olimpijcima za Igre 2008, ali i do Vankuvera 2010. i Londona 2012. godine,” rekao je Ćurković.
Osim što je generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, Telenor se odlučio da u pripremama pojedinačno podrži i osmoro istaknutih sportista koji su se već kvalifikovali za Peking: plivača Milorada Čavića i Čabu Silađija, atletičare Draganu Tomašević i Luku Rujevića, veslače Nikolu Stojića i Gorana Jagara, rvača Kristijana Frisa, i Lidiju Mihajlović, prvakinju u streljaštvu. Oni će svakog meseca do početka Igara od Telenora dobijati po 80 000 dinara.
„Nadam se da je činjenica da ovaj ugovor potpisuju jedan fudbaler i jedan košarkaš – iako, doduše, bivši – garancija za uspešnu saradnju Telenora i Olimpijskog komiteta na ovom zajedničkom poslu i, što je važnije, uvod u uspehe srpskih sportista u Pekingu naredne godine. Telenor se za ovo sponzorstvo odlučio u veri da time podržavamo nešto što je veoma važno za Srbiju i njene građane, a to je razvoj sporta u duhu olimpijskih vrednosti, koje i sami delimo: uvažavanja drugih, prijateljstva i izuzetnosti,“ rekao je Velan.
Tim koji 2008. ide na Igre u Peking brojaće više od 150 sportista, i takmičiće se u desetak sportskih disciplina.
Srbija je poslednji put kao nezavisna država učestvovala na Olimpijskim igrama u Stokholmu, 1912. godine. Tada su Kraljevinu Srbiju predstavljala dvojica atletičara, sprinter i maratonac, a sponzor je, pored Vlade, bilo Srpsko tramvajsko društvo.