Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR POKLONIO PARK BEOGRADU
NAZAD
 

Telenor poklonio park Beogradu

Kod Kule Nebojša posađeno je 1000 sadnica bambusa, lavande, drena, jasmina
09. april 2011 – Beograd je dobio novi park kod Kule Nebojša, zahvaljujući saradnji kompanije Telenor, Opštine Stari grad, preduzeća Zelenilo Beograd, Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda i pokreta Supernatural. Park se prostire na više od 400 kvadratnih metara i sadrži solarnu rasvetu i klupe.
 
“U svakodnevnom poslovanju vodimo računa o životnoj sredini, najpre u našem najbližem okruženju i na taj način doprinosimo razvoju ekološke svesti. Naši zaposleni stiču naviku recikliranja u radnim prostorijama, a ovakvim akcijama želimo da ih dodatno motivišemo da čuvaju životnu sredinu i tako daju pozitivan primer drugima“, kaže Sandra Štajner, izvršna direktorka korporativnih komunikacija kompanije Telenor.
 
U parku, koji se nalazi uz biciklističku stazu, posetioci će moći da se odmore u mirisu lavande, okruženi bambusom, drenom, liriodendronom, sirijskom ružom, jasminom i drugim biljkama.
Telenor je proširio saradnju sa nevladinim organizacijama partnerstvom sa pokretom Supernatural. Nastavak saradnje biće na Supernatural festivalu u Botaničkoj bašti u Beogradu, 23. aprila kojim će biti obeležen Dan planete Zemlje.
 
Na prostoru Donjeg grada prve od 1000 sadnica zasadili su Vlade Divac i Žarko Paspalj u ime Olimpijskog komiteta Srbije, sportisti, zaposleni u Telenoru,  tim Supernatural, studenti biologije i ekologije sa Biološkog fakulteta i Telenorovi poslovni partneri. Projekat su medijski podržali izdavačko društvo Ringier Axel Springer i RTV B92.