Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR PAMETNA MREŽA CELA NA HSPA+ 42 MBPS TEHNOLOGIJI
NAZAD
 

Telenor Pametna mreža cela na HSPA+ 42 Mbps tehnologiji

20. jul 2012 – Telenorovi korisnici na celoj teritoriji Srbije u oblastima pokrivenim 3G signalom mogu da koriste unapređenu Pametnu mrežu koja je opremljena savremenom HSPA+ 42Mbps tehnologijom. Unapređenjem svih 3G baznih stanica ovom tehnologijom korisnicima su omogućene realne brzine preuzimanja podataka u proseku od 10 do 20 Mbps.

 
Zahvaljujući jedinoj komercijalnoj ponudi na tržištu, koja obuhvata HSPA+ 42Mbps modem po ceni od 2990 dinara uz „Surfuj više 50“  tarifni paket, korisnici će surfovati i do deset puta većim brzinama nego pre renoviranja mreže.

 
„Mesec i po dana pre najavljenog roka, Telenor je unapredio kompletnu 3G mrežu i primenio HSPA+ 42Mbps tehnologiju na teritoriji cele Srbije. Usled velike potražnje za pametnim uređajima na tržištu i kvalitetom mreže koje njihovo korišćenje zahteva Telenor sada pruža korisnicima još brže i kvalitetnije surfovanje internetom i bolje korisničko iskustvo sa uređajima. Pored toga, Telenor je prvi operator u Srbiji koji je omogućio dostupnost HSPA+ 42 Mbps modema koji jedini podržava ove brzine“, kaže Marek Slačik, izvršni direktor marketinga u Telenoru.

 
Korisnici u svakom trenutku imaju mogućnost provere promene u pokrivenosti i unapređenju brzine HSPA+42 Mbps mreže putem interaktivne mape pokrivenosti na adresi www.telenor.rs. Ista mapa može da locira sve Telenorove prodavnice i internet parkove koje je kompanija otvorila.