Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR OTVORIO INTERNET PARK U KRALJEVU - BESPLATAN TELENOR INTERNET U PARKU KONAK VLADIKE NIKOLAJA
NAZAD
 

Telenor otvorio Internet park u Kraljevu - besplatan Telenor Internet u parku Konak Vladike Nikolaja

1. jul 2009 – Park Konak Vladike Nikolaja u Kraljevu danas je dobio besplatan Telenor Internet. Građani Kraljeva će naredna tri meseca moći besplatno da pretražuju Internet stranice sedeći u prirodi. Ovaj park sedmi je u našoj zemlji koji je ove godine dobio besplatan Telenor Internet, a prethodili su mu parkovi u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.


Telenor u Srbiji, sprovođenjem projekta Internet parkovi, doprinosi da se i naša zemlja ubrzano priključi grupi razvijenih zemalja, jer upravo dostupnost Interneta i informatička pismenost već godinama na najbolji način odražavaju razvijenost jednog društva.

Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za sve Internet parkove pojedinačno, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.

„Kraljevo je prošle godine dobilo mural umetničke grupe Krš u okviru projekta „Pokreni grad“ kao rezultat odlične saradnje sa gradskom upravom. Prošle godine su Kraljevčani već bili u prilici da besplatno koriste Telenor Internet, što smo im omogućili i ovog leta. Napredak manjih sredina jedno je od važnijih pitanja koje želimo da pokrenemo ovom akcijom, a uspešna saradnja sa gradskim vlastima doprinosi tome“, kaže Bred Biblo, direktor prodaje i distribucije u Telenoru.

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, u Studentskom parku u Beogradu, a park kod Doma društvenih u Kraljevu bio je prvi koji je Telenor otvorio u ovom gradu.

 „Nema sumnje da će ovogodišnji Internet park biti još jedna dobra stvar za naše sugrađane, koju smo im omogućili kroz uspešnu i dugu saradnju sa kompanijom Telenor. Na ovaj način Kraljevo je napravilo još jedan korak na putu svog urbanog razvoja“, kaže Ljubiša Simović, gradonačelnik Kraljeva.

Koncept Internet parkova postoji već godinama u mnogim gradovima širom sveta, a zahvaljujući Telenor Internetu približen je i građanima Srbije, drugu godinu za redom.