Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR OTVORIO I INTERNET PARK U SUBOTICI - BESPLATAN TELENOR INTERNET U PARKU SA PLAVOM FONTANOM
NAZAD
 

Telenor otvorio i Internet park u Subotici - besplatan Telenor Internet u Parku sa plavom fontanom

6. jul 2009 – Park sa plavom fontanom u centru Subotice danas dobija besplatan Telenor Internet. Građani Subotice će naredna tri meseca moći besplatno da pretražuju Internet stranice sedeći u prirodi. Ovaj park osmi je u našoj zemlji koji je ove godine dobio besplatan Telenor Internet, a prethodili su mu parkovi u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Kraljevu.


Prvi Internet park u Subotici danas su otvorili Saša Vučinić, gradonačelnik, i Gabor Kočiš, izvršni direktor finansija Telenora u Srbiji.

„Drago nam je što i Subotica dobija svoj prvi Internet park. Telenor želi da Internet učini dostupnim što većem broju građana Srbije i tako podrži pokretanje važnih pitanja, napretka manjih sredina i informatičke pismenosti. Saradnju sa gradom počeli smo muralom Igora Štanglickog, a Internet park je njen uspešan nastavak“, rekao je Gabor Kočiš, izvršni direktor finansija Telenora.

Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za sve Internet parkove pojedinačno, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.

Telenor u Srbiji, sprovođenjem projekta Internet parkovi, doprinosi da se i naša zemlja ubrzano priključi grupi razvijenih zemalja, jer upravo dostupnost Interneta i informatička pismenost već godinama na najbolji način odražavaju razvijenost jednog društva.

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, u Studentskom parku u Beogradu.

Koncept Internet parkova postoji već godinama u mnogim gradovima širom sveta, a zahvaljujući Telenor Internetu približen je i građanima Srbije, drugu godinu za redom.