Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR NASTAVLJA SARADNJU SA OLIMPIJSKIM KOMITETOM SRBIJE
NAZAD
 

Telenor nastavlja saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije

Kompanija generalni sponzor olimpijskog tima i na naredim zimskim i letnjim igrama

18. septembar 2009. – Kompanija Telenor danas je obnovila generalno sponzorstvo svih aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije i olimpijskog tima koji će Srbiju predstavljati na najznačajnijim sportskim događajima u naredne tri godine, Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. i jubilarnim, tridesetim Letnjim u Londonu 2012. godine.
Ugovor su potpisali predsednik OK Srbije Vlade Divac i generalni direktor Telenora u Srbiji Ćel-Morten Jonsen.
„Potpisivanjem ugovora sa kompanijom Telenor, Olimpijski komitet je počeo da formira sponzorski tim ‘Zajedno za London’. Odnos OKS i Telenora vidimo pre svega kao partnerski odnos, a ostvarene rezultate smatramo zajedničkim uspehom. Uspešan nastup Olimpijskog tima na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. i Letnjim olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine u velikoj meri zavisi od pomoći sponzorskog tima”, kaže Divac.
Telenor ovim nastavlja saradnju sa OK Srbije, započetu 2007, kad je ova kompanija bila sponzor olimpijskog tima koji je predstavljao našu zemlju u Pekingu.
„Srpski tim prošle godine je osvojio tri medalje, jednu srebrnu i dve bronzane. Ova odličja izazivaju osećanje zadovoljstva i ponosa, ali ih razumemo i kao obavezu da zajedno sa Olimpijskim komitetom nastavimo da podržavamo sportiste u pripremama za takmičenja u Vankuveru i Londonu. Telenor nastavlja da podržava razvoj sporta u duhu olimpijskih vrednosti: prijateljstva, izvrsnosti i fer pleja”, rekao je Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji. 
Srbija je u na prošlogodišnjim igrama u Pekingu po drugi put u svojoj istoriji učestvovala kao samostalna država. Kraljevinu Srbiju na igrama u Stokholmu 1912. godine predstavljala su dvojica atletičara, sprinter i maratonac, a sponzor je, pored Vlade, bilo Srpsko tramvajsko društvo.
Novi olimpijski ciklus je u znaku broja 100: sledeće godine Olimpijski komitet Srbije proslaviće 100 godina postojanja, a u Londonu će Olimpijski tim Srbije obeležiti tačno 100 godina od svog prvog nastupa. Veliki su izgledi i da će londonski tim osvojiti stotu medalju, do koje nedostaju još samo dve.
Srpski tim se u Pekingu sastojao od 92 takmičara u 11 sportskih disciplina, osam pojedinačnih i tri ekipne. U pripremama za Olimpijske igre 2008, Telenor je podržao i osmoro sportista u pojedinačnim sportovima. 
  
Olimpijski komitet Srbije je nevladina, nepolitička i neprofitna sportska organizacija koja pripada Međunarodnom olimpijskom pokretu. Posvećen je širenju ideje olimpizma, razvoju sporta i predstavljanju zemlje na olimpijskim igrama i svetskim, kontinentalnim i regionalnim takmičenjima koja se održavaju pod patronatom Međunarodnog olimpijskog komiteta. Nastavlja tradiciju Srpskog olimpijskog kluba (komiteta), osnovanog 1910. godine.