Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR NASTAVLJA SA ULAGANJIMA NA TRŽIŠTU INFORMACIONIH I KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJA U SRBIJI
NAZAD
 

Telenor nastavlja sa ulaganjima na tržištu informacionih i komunikacijskih tehnologija u Srbiji

6. jun 2013 – Kompanija Telenor Srbija izabrala je IBM za svog partnera u izgradnji sistema koji će omogućiti proširenje postojećih i uvođenje novih usluga za klijente u Srbiji. Ugovor je vredan preko 4 miliona evra, i potpisan je sa ciljem da  obezbedi korisničko iskustvo na najvišem nivou, nudeći kombinaciju usluga koje uključuju mobilne komunikacije, fiksnu telefoniju i finansijske usluge.
 
Ovim ugovorom Telenor potvrđuje posvećenost razvoju telekomunikacionog tržišta u Srbiji i ambiciju da održi vodeću poziciju.
 
„Potpisivanjem ovog ugovora kompanija IBM je još jednom je pokazala spremnost da sagleda poslovne potrebe i rešenja koja nudi Telenor. Ovaj ugovor doneće Telenoru značajne prednosti u pružanju usluga na tržištu, kao i veću fleksibilnost i efikasnost. Projekat predstavlja nastavak dugoročne saradnje između Telenora i IBM čime se potvrđuju naše uloge lidera na tržištu u primeni inovativnih rešenja na polju informacionih tehnologija“, ističe Željko Vujinović, direktor IBM za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.

Zahvaljujući ovom ugovoru, usluge drugih provajdera, kada su u pitanju informacione i telekomunikacijske tehnologije na lokalnom i međunarodnom tržištu, biće integrisane bez poteškoća. Takođe, objedinjavanje telekomunikacijskih usluga i širi izbor usluga namenjenih korisnicima biće olakšano. Drugim rečima, zahvaljujući novoj platformi, budući korisnici imaće mogućnost da, iz ponude kompanije Telenor, na jednostavan način odaberu usluge kao što su slanje poruka, TV, internet, finansijske i „klaud“ usluge, usluge fiksne telefonije itd.
 
“Imajući u vidu trendove u  telekomunikacijama, saradnja sa kompanijom IBM imaće pozitivan efekat na naše korisnike i na ispunjenje  njihovih zahteva i potreba za novim i naprednijim uslugama”, kaže izvršna direktorka tehnike Telenora Srbija Ingeborg Ofsthus.

Saradnja između Telenora i IBM jedan je od najvećih projekata na srpskom tržištu informacionih i komunikacijskih tehnologija u poslednje vreme, koji će doprineti daljem razvoju ovog sektora u Srbiji.