Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR NASTAVLJA SA PODRŠKOM DECENTRALIZACIJI KULTURNOG ŽIVOTA U SRBIJI
NAZAD
 

Telenor nastavlja sa podrškom decentralizaciji kulturnog života u Srbiji

2. jun 2009 – Posle Beograda, Novog Sada, Vršca i Čačka, Niš je naredni domaćin Telenorove kolekcije savremene srpske umetnosti, koja će biti izložena u galeriji „Srbija“ do 23. juna. Izložbu, koja predstavlja referentan pregled novije srpske umetnosti, sa više od 160 radova 55 domaćih stvaralaca, otvorili su Miloš Simonović, gradonačelnik Niša, i Ćel-Morten Jonsen, direktor Telenora. 

„Telenorova kolekcija formirana je sa idejom da podstaknemo kulturno stvaralaštvo i podržimo umetnike u Srbiji. Kolekcija, koja je prvi put bila izložena prošle godine u Beogradu, pokazala je da radni prostor može da se preobrazi u izložbeni, uvođenjem umetničkih radova. Kolekcija predstavlja još jedan doprinos naše kompanije umetničkoj sceni Srbije i, nadamo se, dodatan poziv drugim kompanijama da pomognu razvoj tržišta umetnosti u ovoj zemlji“, kaže Ćel-Morten Jonsen, izvršni direktor Telenora u Srbiji.
Telenorova kolekcija savremene srpske umetnosti, koju čine slike, skulpture, prostorne instalacije i fotografije poznatih ali i mlađih, neafirmisanih umetnika, formirana je u saradnji Telenor fondacije i Nezavisne umetničke asocijacije Remont.
 
 
Iz prostorija u upravnoj zgradi Telenora na Novom Beogradu, u kojima se inače nalazi, kolekcija je za potrebe izložbe najpre preneta u Paviljon „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu, zatim u Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, Kulturni centar Vršac, galeriju „Nadežda Petrović, a sada i u galeriju „Srbija“ u Nišu.
Prikazivanjem kolekcije van Beograda Telenor želi da doprinese decentralizaciji kulturnog života u Srbiji.
Posetiocima izložbe, korisnicima Telenor mreže, omogućeno je da preko blututa preuzmu podatke o kolekciji. Slanjem SMS poruke sa tekstom DELO (i broj rada iz legende) na broj 6363 korisnici će dobiti sve detalje o umetnicima i delima. Kolekcija će biti dostupna i na Telenorovom WAP portalu (wap.telenor.rs/kolekcija), a kao virtuelna galerija i na sajtu kompanije (www.telenor.rs/kolekcija).