Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR NASTAVLJA DA OTVARA INTERNET PARKOVE - BESPLATAN TELENOR INTERNET U DUNAVSKOM PARKU U NOVOM SADU
NAZAD
 

Telenor nastavlja da otvara Internet parkove - besplatan Telenor Internet u Dunavskom parku u Novom Sadu

16. jun 2009. – Dunavski park u Novom Sadu, posle parka kod Vukovog spomenika u Beogradu, drugi je u našoj zemlji koji je ove godine dobio besplatan Telenor Internet. Građani Novog Sada i svi njegovi posetioci će narednih meseci moći da, sedeći u prirodi, besplatno proveravaju elektronsku poštu i pretražuju Internet stranice.
 
 
Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za sve Internet parkove pojedinačno, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.

„Kako su dostupnost Interneta i informatička pismenost već godinama kriterijumi razvijenosti jednog društva, Telenor u Srbiji sprovođenjem projekata poput ovog doprinosi da se i naša zemlja ubrzano priključi grupi razvijenih zemalja. Projekat Telenor Internet u parkovima podstiče i razvoj turističke ponude grada, koji svim posetiocima Novog Sada u vreme muzičkih i kulturnih dešavanja omogućava da se osećaju kao i u svakoj drugoj svetskoj metropoli u kojoj mogu u realnom vremenu da budu informisani o dešavanjima u svojoj zemlji, kao i da na najbrži način saznaju sve o gradu u kome borave“, kaže Goran Stupar, medijski koordinator kompanije Telenor.

Tokom leta, posle Novog Sada i Beograda, Internet parkovi biće otvoreni i u Kraljevu, Kragujevcu, Nišu i Subotici.

Koncept Internet parkova postoji već godinama u mnogim gradovima širom sveta, a zahvaljujući Telenor Internetu i građani Srbije drugu godinu za redom, imaju ovu mogućnost.

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, kada je Telenorov signal u Studentskom parku omogućio brzi Internet na otvorenom. Posle Beograda, Internet parkove dobili su i stanovnici Novog Sada, Niša, Kraljeva i Kragujevca. Telenorov 3G signal, koji obezbeđuje brz Internet, danas stiže do gotovo 45 odsto stanovnika Srbije u više od 200 gradova i manjih mesta.