Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR INVESTIRA 15,3 MILIONA EVRA U SRBIJU
NAZAD
 

Telenor investira 15,3 miliona evra u Srbiju

Beograd, 11.10.2006. Telekomunikaciona kompanija Telenor d.o.o. investirala je 15,3 miliona evra u novu opremu kako bi odgovorila na zahteve za daljim proširenjem mreže na teritoriji cele Srbije.


Ugovor koji su danas potpisali Stajn Erik Vilan (Stein Erik Vellan), generalni direktor Telenora d.o.o, i Bo Anderson (Bo Andersson), predsednik i generalni direktor Eriksona, predstavlja deo ovih investicija u visini od 14 miliona evra koja će biti uložena u opremu, sa ciljem poboljšanja kvaliteta i povećanja kapaciteta već postojeće visokokvalitetne mreže. Postojeći korisnici, kao i novi pretplatnici, dobiće dodatni kvalitet usluge nakon investiranja u proširenje kapaciteta mreže Telenora.

Samo mesec dana nakon dolaska Telenora na srpsko tržište, ovaj ugovor pokazuje opredeljenost kompanije da investira u Srbiju. Saradnja sa Eriksonom je samo prvi korak u strategiji dugoročnog investiranja u tržište Srbije kompanije Telenor.

Telenor je jedan od najvećih svetskih mobilnih operatera sa više od 100 miliona korisnika širom sveta. Ova kompanija izgradila je snažnu reputaciju operatera koji razvija najnovije tehnologije u oblasti mobilne telefonije na tržištima u razvoju. Nakon investicije od ukupno 1,513 milijardi evra 31. jula, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra ove godine.

Anderson i Vilan na potpisivanju ugovora.

Za više informacija:
  • Sandra Štajner, šef korporativnih komunikacija, Telenor d.o.o., 
    Tel: +381 63 7908717, e-mail: pr@telenor.rs