Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR I SOKOJ POTPISALI PROTOKOL O SARADNJI
NAZAD
 

Telenor i SOKOJ potpisali protokol o saradnji

Regulisanje autorskih prava za sve muzičke sadržaje distribuirane preko Telenor mreže


Kompanija Telenor je prvi mobilni operator na domaćem tržištu koji je potpisao protokol o saradnji sa Organizacijom za zaštitu autorskih muzičkih prava - Sokoj. Telenor se protokolom obavezuje da Sokoju dostavlja sve kopije ugovora sa kompanijama, takozvanim isporučiocima sadržaja, koje preko njegove mobilne mreže distribuiraju muzičke sadržaje.

Pprotokolom je regulisana obaveza plaćanja autorskih prava za sve muzičke sadržaje distribuirane preko Telenor mreže, bilo od strane Telenora ili kontent provajdera, radi doslednog sprovođenja Zakona o autorskim i srodnim pravima.

„Kao društveno odgovorna kompanija, Telenor svuda u svetu aktivno učestvuje u zaštiti autorskih prava i zalaže se za primenu tržišnog principa u umetnosti. U Srbiji se poslednjih godina ulažu veliki napori sa ciljem da se regulišu autorska prava i zaustavi piraterija. Uspostavljanjem saradnje sa Sokojem, Telenor se pridružuje ovoj borbi, i na taj način doprinosi poštovanju međunarodnih standarda.“ – izjavila je Sandra Štajner, direktor korporativnih komunikacija Telenora.

Sokoj je najstarija organizacija za zaštitu autorskih muzičkih prava u Srbiji, osnovana 1950. godine, koja štiti prava kompozitora, tekstopisaca, aranžera muzike i drugih nosilaca autorskih prava na muzičkim delima svih žanrova.