Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR FONDACIJA OTKUPILA FIGURU MEDE NA TOČKOVIMA
NAZAD
 

Telenor fondacija otkupila figuru mede na točkovima

Izložbu „Silent Society“ posetilo više od 10 000 građana, krajnji cilj postavljanje rampi za osobe sa invaliditetom

6. novembar 2008 – Telenor fondacija je otkupila figuru mede na točkovima, simbol izložbe „Silent Society“, posvećene deci sa invaliditetom. Meda, visok više od dva metra, trenutno je izložen u lobiju upravne zgrade Telenora, na Novom Beogradu. Novcem od njegove prodaje i budućih otkupa novih figura biće kupljene i postavljene rampe na javnim mestima, koje će olakšati kretanje deci i odraslima u kolicima.

Izložba, koju je za 12 dana posetilo više od 10 000 građana, delo je umetnika Mladena Hrvanovića, koga je slučajni susret sa dečakom u invalidskim kolicima podstakao da angažovanim umetničkim delovanjem skrene pažnju javnosti na činjenicu da u našem okruženju ima dece sa invaliditetom, i da ona ne smeju da žive u tišini i budu društveno nevidljiva. Meda na točkovima, koji bez pomoći ne može da savlada ni najmanju fizičku prepreku, ukazuje na njihove svakodnevne teškoće.

Projekat „Silent Society“ biće nastavljen prikazivanjem animiranog filma čiji je protagonista meda na točkovima, i izradom veb portala na kojem će građani moći da se informišu i obrazuju o položaju osoba sa invaliditetom.