Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR FONDACIJA OBEZBEDILA 10 LAPTOP RAČUNARA I NEOGRANIČENI PRISTUP INTERNETU ZA EDUKACIONO OBRAZOVNI CENTAR U DIMITROVGRADU
NAZAD
 

Telenor fondacija obezbedila 10 laptop računara i neograničeni pristup internetu za Edukaciono obrazovni centar u Dimitrovgradu

17. jul 2013 – Zahvaljujući podršci Telenor fondacije i Opštine Dimitrovgrad, korisnici Edukaciono obrazovnog centra u Dimitrovgradu koji rade sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju od danas imaju na raspolaganju 10 laptop računara i neograničen pristup internetu u narednih godinu dana. 
 
Prostorije i tehnička opremljenost Edukaciono obrazovnog centra koristiće se za stručnu edukaciju osoblja iz različitih institucija koje rade sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju. Takođe, biće dostupne svim organizacijama civilnog društva koje se bave problemima manjina, ekologijom, pravima mladih i ostalim aktuelnim društvenim temama. Računare će moći da koriste i svi zainteresovani građani koji nemaju pristup internetu.


Na svečanom otvaranju Centra zvanicama su se obratili direktor JP „Sportsko turistički centar Dimitrovgrad“ Aleksandar Andrejević, predsednik opštine Dimitrovgrad Nebojša Ivanov, zamenik predsednika opštine Zoran Petrov, i predstavnica Telenor fondacije Sanja Rajačić.

 

Opština Dimitrovgrad obezbedila je prostor za rad ovog centra i snosiće troškove njegovog održavanja i daljeg funkcionisanja, dok je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu pribavilo sredstva za adaptaciju i opremanje prostora.

 

Nebojša Ivanov, predsednik opštine Dimitrovgrad, rekao je da je Zahvaljujući donaciji Telenor fondacije, ovaj prostor otvorio vrata svima onima koji u naše društvo žele da unesu pozitivne promene: „Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim Fondaciji što nam je obezbedila tehnološku opremu, koja je važan preduslov za promene u modernom svetu. Zahvaljujući Telenoru, i Dimitrovgrad danas ima jednu više pokretačku snagu.“

 

Telenor fondacija veliku pažnju posvećuje društveno ugroženim grupama sa željom da doprinese poboljšanju njihovih životnih uslova, posebno dece i omladine. „Radujem se što je od danas i Dimitrovgrad deo naše porodice uspešnih projekata i želim im puno sreće u radu“, rekla je Sanja Rajačić, predstavnica Telenor fondacije.

 

Zahvaljujući ovom i sličnim projektima kojima se omogućava pristup modernim tehnologijama, unapređen je kvalitet rada na različitim programima socijalne zaštite i obrazovne inkluzije. Više informacija možete naći na internet stranicama Telenor fondacije.