Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR FONDACIJA DOPRINOSI ŠIRENJU INFORMATIČKE PISMENOSTI U NERAZVIJENIM OPŠTINAMA NOVA VAROŠ I PRIBOJ
NAZAD
 

Telenor fondacija doprinosi širenju informatičke pismenosti u nerazvijenim opštinama Nova Varoš i Priboj

21. novembar 2013 – U novim prostorijama omladinskih centara u Novoj Varoši i Priboju građani mogu da koriste sve pogodnosti koje im pružaju računari i pristup internetu, i da učestvuju u brojnim edukativnim sadržajima.
 
Telenor fondacija poklonila je 10 računara, tri štampača i neograničen internet na godinu dana u cilju pružanja podrške projektu „Kancelarija za mlade Nova Varoš“, dok je za potrebe projekta „Informacije mladima 2.0“ Omladinski centar u Priboju, pored četiri računara obezbeđenih prošle godine, dobio još pet računara a neograničeni pristup internetu produžen je za godinu dana.
 
„U današnje vreme važno je iskoristiti sve prednosti koje nam pružaju moderne tehnologije. U skladu s tim, i uz veliku pomoć Telenor fondacije, učenicima u našoj opštini otvaramo vrata interneta i digitalnog sveta. Sigurni smo da će u našem Omladinskom centru mnogo naučiti, ali i da će stečeno znanje preneti svojim vršnjacima“, rekao je Dimitrije Paunović, predsednik opštine Nova Varoš.

Svečano otvaranje Omladinskog centra u Novoj varoši
 
U omladinskim centrima biće sprovođeni brojni edukativni sadržaji kao što su sekcije lepog govora, novinarstva, muzička sekcija, literarna, likovna i vajarska, rad izviđača, internet obuke i kursevi rada na računaru, kursevi stranih jezika, pripremne nastave za polaganje prijemnih ispita za srednje škole, kursevi multimedije i fotografije.
 
„Opština Priboj ima dobru saradnju sa kompanijom Telenor, a ovakvim gestom su ponovo pokazali svoju posvećenost društveno odgovornom poslovanju. Mladi su naša investicija za budućnost i u njih moramo da ulažemo, a u našem Omladinskom centru imaju priliku da steknu ne samo digitalno obrazovanje nego i da se edukuju u različitim oblastima“, rekao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.
 
Sadržaji su dostupni svim zainteresovanim grupama – osobama ometenim u razvoju, deci sa posebnim potrebama, samohranim roditeljima, različitim starosnim i interesnim grupama.
 
„Zahvaljujući partnerstvima sa opštinama i omladinskim organizacijama, Telenor fondacija utiče na širenje informatičke pismenosti u nerazvijenim opštinama. Nakon otvaranja računarskih centara u Požegi, Loznici, Dimitrovgradu, Bojniku, Lepenici i Surdulici, drago mi je što iste mogućnosti za razvoj možemo da obezbedimo i građanima Priboja i Nove Varoši“, rekla je Marija Vujanić, menadžer korporativnih komunikacija Telenora.
 
Više informacija možete da nađete na internet stranicama Telenor fondacije.