Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR D.O.O. – FINANSIJSKI REZULTATI ZA TREĆI KVARTAL
NAZAD
 

Telenor d.o.o. – finansijski rezultati za treći kvartal

25. oktobar 2007. - Telenor d.o.o. uvećao je prihod za 13,41% u trećem kvartalu 2007. godine u odnosu na prethodni i ostvario ukupan prihod od 8,1 milijardi dinara (810 miliona norveških kruna). Prosečan prihod po korisniku porastao je za 4%, dok je indeks prosečnih minuta po korisniku uvećan za 5,37%.
 
Kompanija je povećala broj korisnika za 118 000 u poređenju sa prethodnim tromesečjem, čime je njihov ukupan broj porastao na 2 841 000. Ovo se odnosi samo na korisnike koji su generisali prihod u prethodna tri meseca, što predstavlja strožiji način računanja. Udeo postpejd pretplatnika porastao je na 20,9%, a ukupan udeo Kompanije u tržištu iznosi 40,23%.
 
’’Porast prihoda predstavlja rezultat stalnog rasta korisničke baze u kombinaciji sa povećanim prosečnim korišćenjem. Osim što su u skladu sa našim predviđanjima, ove brojke potvrđuju rast srpske privrede u rastućem poslovnom okruženju i pokazuju da je Srbija sve bliže standardima Evropske unije. Uključujući ovo tromesečje, ukupna ulaganja Telenora u Srbiji ove godine dostigla su skoro 6 milijardi dinara. Pored ovih vidljivih rezultata, treba naglasiti i da je Telenor zaposlio više od 300 novih ljudi od početka svog poslovanja,  kao i da je uložio znatna sredstva u obuku, marketing i organizacioni razvoj’’, rekao je Stajn-Erik Velan, generalni direktor Telenora d.o.o.

Na globalnom nivou, preliminarni podaci za treći kvartal 2007. godine pokazuju da je prihod Telenora porastao za 12% u poređenju sa trećim kvartalom 2006. i dostigao 26,5 milijardi norveških kruna. Preliminarna zarada pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) bez ostalih prihoda i troškova dostigla je 9,4 milijardi norveških kruna. Preliminarni podaci uključuju i procene za Kjivstar. Ukupan broj korisnika mobilne telefonije Telenora povećan je u trećem kvartalu za četiri miliona.
Za više informacija, posetite www.telenor.com/ir/reports/07q3, www.telenor.rs/ i www.telenor.com/ir/reports/07q2