Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR DOBITNIK NAGRADE VIRTUS ZA DUGOROČNO PARTNERSTVO POSLOVNOG I NEPROFITNOG SEKTORA
NAZAD
 

Telenor dobitnik nagrade VIRTUS za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora

Kompanija Telenor je ovogodišnji dobitnik nagrade VIRTUS za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora, na svečanoj ceremoniji održanoj u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Ova prestižna nagrada dodeljuje se u nekoliko kategorija već pet godina kompanijama koje su na najdelotvorniji način doprinele opštem dobru. Telenor je ovo priznanje dobio za projekat „Povezivanje“, koji sprovodi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i UNICEF-om u Srbiji.
 
Zahvaljujući projektu „Povezivanje“ unapređen je rad romskih zdravstvenih medijatorki,  edukacija romskih porodica u Srbiji i pružanje pomoći u ostvarivanju njihovih prava iz oblasti zdravstvene zaštite i osiguranja. Evidentirano je 120.708 Roma, vakcinisano 11.411 dece, sačinjeni su registracioni kartoni za 938 romskih naselja i detaljno opisani uslovi u kojima živi 32.845 porodica. „Povezivanje” predstavlja nadogradnju projekta romskih zdravstvenih medijatorki, koji je Ministarstvo pokrenulo 2008. godine. Od početka projekta, ukupan broj poseta medijatorki porodicama, kojima je neophodna pomoć iznosi 211.744.


Partnerstvo na projektu (slika desno - s leva na desno): Marija Beslać (Telenor), Natalija Prodanović (Telenor), Dragan Đorđević (Ministarstvo zdravlja Republike Srbije), Ana Krstić (Telenor), Sandra Štajner (Telenor), Vesna Savić (UNICEF Srbija) i Ana Kulić (Telenor)
 
„Nagrada VIRTUS za nas ima posebnu vrednost jer je odraz naših nastojanja da kroz dugoročnu partnersku saradnju, svojim znanjem i resursima utičemo na pozitivne promene u svojoj okolini. Zahvaljujući povezivanju sa Ministarstvom zdravlja i UNICEF-om došlo je do spajanja iskustva i znanja sa telekomunikacionim tehnologijama, što je doprinelo poboljšanju položaja društveno ugroženih grupa. Projekat ’Povezivanje’ pokazao je jasne, merljive i dragocene rezultate saradnje državnog, nevladinog i poslovnog sektora“, kaže Sandra Štajner, izvršni direktor Korporativnih komunikacija Telenora, prilikom primanja nagrade.
 
Konkurs za nagradu VIRTUS, već pet godina zaredom, organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC). Osim priznanja koje je dobio Telenor, nagrada VIRTUS dodeljena je u još pet kategorija: za doprinos na nacionalnom nivou, za malo i srednje preduzeće, za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, za podršku najinovativnijem projektu godine i za volontiranje. Pored Telenora, ovogodišnji dobitnici su i Erste banka, Holcim, Sunce Marinković i Radio-difuzno preduzeće B92.
 
Ovo je drugi put da Telenor dobija nagradu VIRTUS za svoje društvenoodgovorno delovanje. Prva nagrada Telenoru je dodeljena 2008. godine u kategoriji posebnog doprinosa na nacionalnom nivou.