Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR DOBITNIK GLAVNE NAGRADE "VIRTUS" ZA DOPRINOS NA NACIONALNOM NIVOU
NAZAD
 

Telenor dobitnik glavne nagrade "Virtus" za doprinos na nacionalnom nivou

Dodeljene godišnje nagrade za korporativnu filantropiju 2008.

10. decembar 2008. – Glavna nagrada Virtus, koja se jednom godišnje dodeljuje za korporativnu filantropiju, u kategoriji posebnog doprinosa na nacionalnom nivou na polju korporativne odgovornosti dodeljena je kompaniji Telenor, na svečanosti u Narodnoj skupštini.
 
 
Nagrada, koju dodeljuje Balkanski fond za lokalne inicijative, najveća domaća fondacija koja podržava građanske akcije i grupe u Srbiji, ustanovljena je prošle godine, a namenjena je poslovnim subjektima koji su podržali delotvorne i dugoročne neprofitne projekte od opšteg značaja. Osim glavne, koju je dobio Telenor, nagrada se dodeljuje u još pet kategorija: za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, za malo i srednje preduzeće, za podršku najinovativnijem projektu godine, kao i dva posebna priznanja, za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, specijalna nagrada za medijski doprinos.

„Ovu nagradu primamo kao vredno priznanje za dosadašnji rad kompanije Telenor, i podstrek za nova ulaganja u srpsko društvo. Drago nam je da možemo da pomognemo da se uspostavi dobar dijalog između civilnog i korporativnog sektora, jer iz te saradnje Srbija i njeni građani mogu da imaju dugoročnu korist“, rekla je Sandra Štajner, izvršni direktor korporativnih komunikacija u Telenoru, primajući nagradu od potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića.
 
Kao društveno odgovorna kompanija, Telenor je osnovao svoju fondaciju, koja se samo ove godine podržala više od 50 projekata. Fondacija, koja je aktivna od marta 2007. godine, pokreće važna društvena pitanja i podržava razvoj domaćih potencijala iz oblasti kulture, umetnosti, brine o mladima i pomaže ugroženim društvenim grupama.

Između ostalih projekata, Fondacija je uspostavila strateško partnerstvo sa Istraživačkom stanicom Petnica kod Valjeva, jednim od najznačajnijih naučno–istraživačkih centara za mlade u jugoistočnoj Evropi, ustanovila nagradu Prof. dr Ilija Stojanović, koja se dodeljuje studentima i mladim naučnicima za doprinos u oblasti telekomunikacija. U saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike, Telenor fondacija realizuje projekat „Probudimo IT Srbiju’’. U borbi za jednake mogućnosti osoba sa invaliditetom pokrenula je Društveni klub u okviru Specijalne bolnice za protetiku i ortopedsku hirurgiju, Centar za studente sa hendikepom pri Univerzitetu u Beogradu, podržala je opremanje Prihvatilišta u okviru Doma za vaspitanje dece i omladine u Beogradu i umetnički projekat „Silent Society“ koji ima za cilj podizanje svesti o položaju dece sa invaliditetom. 
 
Projekat, konkurs i svečanu ceremoniju dodele nagrade organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative  u saradnji i pod pokroviteljstvom USAID, Instituta za održive zajednice (ISC), Češkog ministarstva spoljnih poslova, VIA fondacije, fondacije braće Rokfeler (RBF), C.S.Mott fondacije, Executive Group, Ekonomist Media Group (EMG), "E-kapije", Društva Srbije za odnose sa javnošću, PriceWaterhouseCoopers, Grada Beograda, Narodne skupštine Republike Srbije i brojnih drugih institucija, medija i privrednih udruženja.

Pored Telenora ovogodišnji dobitnici VIRTUS nagrada su i kompanija US Steel, Eurobank EFG, ERSTE banka, preduzeće „Sto posto“ i Radio-difuzno preduzeće B92.