Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA SVEČANI DOČEK OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE
NAZAD
 

Svečani doček Olimpijskog tima Srbije

Sa balkona Skupštine grada okupljene građane pozdravili naši olimpijci, osvajači medalja u Londonu

Beograd, 14. avgust – Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa Skupštinom grada Beograda i kompanijom Telenor, generalnim sponzorom OKS organizovao je svečani doček za olimpijce koji su predstavljali našu zemlju na Olimpijskim igrama u Londonu.
 
Veliki broj građana poželeo je dobrodošlicu Olimpijcima, a u ime Olimpijskog tima sa balkona gradske skupštine okupljenima su se obratili osvajači medalja – bronzani strelac Andrija Zlatić i vaterpolo reprezentacija Srbije, srebrna strelkinja Ivana Maksimović i olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

Prvi se obratio Vanja Udovičić, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, osvajača bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Londonu: "Želim da čestitam svim sportistima koji su bili u Londonu, koji su se borili. Molim veliki aplauz za devojke koje su nas obradovale, za prvu olimpijsku medalju u Londonu za Andriju i još veći za vaterpolo reprezentaciju.
 
Privilegija je biti kapiten ovakve ekipe. Hvala što ste verovali u nas da možemo nedostižno, što ste došli, jer ste pokazatelj da vredimo."
 
"Divno je biti ovde, fenomenalan prizor, hvala puno na ovom lepom dočeku. Nadam se da ćemo se ponovo videti na ovoj terasi.", nadovezao se Andrija Zlatić, bronzani strelac u disciplini vazdušni pištolj i osvajač prve medalje u Londonu za Srbiju.
 
Ivana Maksimović, srebrna strelkinja u kategoriji MK puška, osvajačica jubilarne 100. medalje za Srbiju na OI poručila je: "Fantastičan osećaj, ovaj prizor je neponovljiv, ponosna sam i čast mi je što sam deo ovog tima, svi su dali srce za Srbiju. Hvala što ste upotpunili moj san."
 
"Dobro veče Srbijo, pozdravljam sve i hvala na ovom divnom osećaju, prvi put osećam ovako nešto, kao i kada sam pevala himnu i hvala što ste nam pružili sve ovo. Za ovo se živi", rekla je Milica Mandić, olimpijska šampionka u tekvondou.
 
Nakon proslave na balkonu uz prigodan muzički program, sportisti su prisustvovali koktelu u Skupštini grada gde su im se obratili Dragan Đilas, gradonačelnik grada Beograda, Ćel-Morten Jonsen, izvršni potpredsednik Telenor grupe i direktor Telenorovih evropskih operacija i Vlade Divac, predsednik OKS.
 
Događaju u Skupštini grada prethodio je prijem za naš nacionalni olimpijski tim kod predsednika Vlade Republike Srbije, gospodina Ivice Dačića i ministarke omladine i sporta, gospođe Alise Marić.
 
Nakon toga za naše najbolje sportiste upriličen je koktel u prostorijama generalnog sponzora OKS kompanije Telenor, odakle su krenuli u pobedničku vožnju otvorenim autobusom do Skupštine grada.