Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA PROGLAŠENI POBEDNICI TELENOROVOG KONKURSA ZA NAJBOLJU IDEJU
NAZAD
 

Proglašeni pobednici Telenorovog konkursa za najbolju ideju

Petar Korda i Aleksandar Marinković predstavljaju Srbiju na Telenorovom Samitu mladih u Oslu
8. oktobar 2013 – Student Petar Korda iz Beograda i Aleksandar Marinković iz Niša pobednici su Telenorovog konkursa ideja i predstavljaće Srbiju na prvom „Telenor Samitu mladih“ u Oslu i događajima u okviru dodele Nobelove nagrade za mir. Njihove ideje, u formi video radova, izabrane su kao najbolja rešenja na temu mogućnosti upotrebe mobilnih tehnologija u rešavanju društvenih izazova.

Petrov video „Recikliranje“ prikazuje način na koji se građani mogu podstaći na recikliranje, dok se Aleksandrov rad „Niš 2.0“ bavi unapređenjem rada državnih institucija posredstvom interneta.

„Raduje me što ćemo u Oslu imati predstavnike Srbije i što možemo da pomognemo da njihove ideje dođu do šire publike. Mladi i njihovo obrazovanje su ključne oblasti u koje Telenor ulaže i predstavljaju naš vodič za budućnost“, kaže Ivana Matijević, menadžer spoljnih poslova u Telenoru.

„Samit mladih“, koji će biti održan od 9. do 11. decembra, je nova globalna inicijativa Telenor grupe, a zamišljen je kao mesto za razmenu mišljenja o načinima na koje mobilne komunikacione tehnologije podstiču rast i menjaju društvo. Domaćin „Samita mladih“ biće Jon Fredrik Baksas, generalni direktor Telenor grupe koja je ujedno i sponzor Nobelovog centra za mir.

Petar Korda, jedan od autora pobedničke ideje i student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, ovim povodom izjavio je: „Mobilne aplikacije i tehnologije me vrlo interesuju, a kao temu za konkurs odabrao sam recikliranje imajući u vidu zaštitu životne sredine, sa idejom da podignemo nivo svesti budućih generacija o tome koliko je ona važna za sve nas.“

Tokom samita, mladi iz 13 zemalja u kojima Telenor posluje zajedno će razvijati ideje koje će biti predstavljene Nobelovom centru za mir, kao i na Mobilnom svetskom kongresu u Barseloni. Takođe, pobednici konkursa iz svih zemalja prisustvovaće koncertu povodom dodele Nobelove nagrade za mir, CNN-ovom intervjuu sa ovogodišnjim laureatom i izložbi u Nobelovom centru za mir.
 
Radove pristigle na konkurs možete pogledati na društvenoj mreži Twitter, uz #TelenorSamitMladih.
 
Za više informacija možete posetiti sekciju „Telenor Samit mladih“ na sajtu Telenora:
http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Telenor-u-Srbiji/Telenor-Samit-mladih-2013/