Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA PROGLAŠENI POBEDNICI TAKMIČENJA ZA NAJBOLJU ANDROID APLIKACIJU
NAZAD
 

Proglašeni pobednici takmičenja za najbolju Android aplikaciju

Tvorcima najboljih aplikacija uručeni vredni Samsung uređaji – Smart TV, pametni telefon, tablet računar
 
9. maj 2013 – Aplikacija koja predstavlja adaptaciju zvaničnog sajta Narodnog pozorišta u Beogradu pobedila je u kategoriji za najbolje adaptiran vebsajt u prvom krugu Telenorovog i Samsungovog takmičenja u pravljenju Android aplikacija. Pobedu u kategoriji za najbolji dizajn odnela je aplikacija sa idejama za lakiranje noktiju Nail Art, a publika je izglasala aplikaciju u kojoj je predstavljena Radionica Stojanović.
 
Pobednike sa najboljim rešenjima žiri je nagradio najnovijim Samsung uređajima: Smart televizorima, tabletima Galaxy Note 10.1 i Galaxy Note 2 telefonima. Pobednici u kategoriji za najbolje adaptirani web sajt su Stefan Radosavljević iz Ćuprije, Raša Mladenović iz Beograda i Kostadin Manojlović iz Loznice. Pobednici u kategoriji najbolji dizajn su Milica Stojković iz Vranja, Stefan Marjanov iz Zrenjanina i Igor Miličević iz Rume. Najviše glasova publike dobili su Bojan Ćirić iz Pirota, Dejan Babić iz Vranja i Vladan Knežica iz Žagubice.


Pobednici Telenor i Samsung takmicenja u pravljenju android aplikacija
 
Za one koji su imali dobre ideje, Telenor je pripremio nagrade iz svog portfolija usluga. Najbolje ideje osmislili su Stefan Anđelković iz Niške Banje, Katarina Bugarski iz Beograda, Marija Ćorić iz Beograda, Igor Prel iz Bačke Palanke, Dušan Denić iz Niša, Nikola Bojić iz Beograda, Stefan Mirković iz Šapca, Damir Bećirbašić, Milorad Tankosić iz Bačkog Jarka i Džemil Dreković iz Tutina.
 
Sve aplikacije se mogu naći u okviru App Buildera na portalu Dobre Stvari.  
 
Svi kreativni i inovativni ljubitelji Android aplikacija imali su priliku tokom prethodna tri meseca da učestvuju na konkursu Dobre stvari za najbolje Android aplikacije. Učesnicima nije bilo neophodno tehničko znanje već samo želja i dobre ideje, zahvajujući jednostavnoj platformi uz pomoć koje takmičari prave aplikacije.
 
Platforma za kreiranje aplikacija dostupna je samo na portalu Dobre stvari (www.dobrestvari.rs), mogu se takmičiti i oni koji već imaju iskustva u pravljenju aplikacija, kao i oni koji ne poseduju posebne veštine u ovoj oblasti. U zavisnosti od toga moguće je odabrati komplikovaniji ili jednostavniji način pravljenja aplikacija koji podrazumeva samo kombinovanje postojećih opcija (prevlačenje i slaganje željenih elemenata). Jedini uslov je da takmičar bude registrovan na portalu, ali ne mora biti Telenorov korisnik. Sve odobrene aplikacije automatski su uključene u konkurs, objavljene i dostupne za preuzimanje i ocenjivanje.
 
Takmičari će se i u drugom krugu nadmetati u novim kategorijama, a oni koji nemaju afiniteta za pravljanje aplikacija ali imaju dobre ideje ponovo će moći da šalju svoje ideje za aplikacije u tekstualnoj formi. Deset najboljih ideja će biti nagrađeno šestomesečnom pretplatom za Telenorovu uslugu Deezer, a najbolja među njima biće pretvorena u aplikaciju. Drugi krug počinje 16. maja, i traje do 16. avgusta.
 
Više informacija o samom takmičenju naći ćete na internet strani www.dobrestvari.rs.