Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA PROGLAŠENI POBEDNICI KONKURSA ZA TELENOROV SAMIT MLADIH U OSLU
NAZAD
 

Proglašeni pobednici konkursa za Telenorov Samit mladih u Oslu

Nj.K.V. Princ Prestolonaslednik Norveške Haakon uveličao okupljanje mladih u Telenoru sa kojima je razgovarao o njihovim glavnim izazovima i viziji za budućnost
 
6. novembar 2014 – Martin Pantović iz Kraljeva i Daniel Šaranović iz Pančeva su pobednici Telenorovog konkursa za Samit mladih i na najbolji način su odgovorili na izazov o tome kako digitalne komunikacije mogu doprineti pozitivnim društvenim promenama. Oni će predstavljati Srbiju od 8. do 11. decembra u Oslu, gde će se okupiti najbolji predstavnici svih zemalja u kojima Telenor posluje. 
 
U prisustvu Nj.K.V. Princa Prestolonaslednika Norveške Haakona Magnusa, Dilek Ayhan, državne sekretarke Ministarstva trgovine i finansije Kraljevine Norveške, Nenada Borovčanina, državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i Uve Fredhajma, generalnog direktora Telenora u Srbiji, najboljih 10 kandidata sa konkursa, studenti norveškog jezika Odseka za skandinavske jezike i knjizevnosti, Katedre za Germanistiku Filoloskog fakulteta i mladi Telenorovi zaposleni učestvovali su na panelu i diskutovali o glavnim izazovima mladih u Srbiji.
 
Mladi su razmenjivali utiske i iskustva na temu potrage za poslom, inovacijama sa kojima se susreću, načinima na koje koriste digitalne komunikacije u unapređenju života i viziji budućnosti. Studenti su otvoreno pričali i o razlozima zbog kojih su se odlučili da studiraju norveški jezik.
 
„Čuli smo veoma zanimljive stavove mladih ljudi. Važno nam je da znamo kako razmišljaju, razmenjuju mišljenja i iskustva, kako vide svoju budućnost i koliko digitalne komunikacije mogu njihovu a i našu zajedničku budućnost učiniti boljom. Kroz globalne inicijacite poput Samita mladih, Telenor im pruža priliku, da se upoznaju sa vodećim stručnjacima, ali i sa vršnjacima iz celog sveta“, kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji.
 
U Oslu će se okupiti 28 učesnika iz svih evropskih i azijskih zemalja u kojima Telenor posluje, a mladi će imati priliku da na brojnim radionicama razvijaju svoje ideje, upoznaju lidere i globalne stručnjake iz Telenor grupe i Nobelovog centra za mir, kao i da prisustvuju svečanostima povodom dodele Nobelove nagrade za mir.