Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA PROBUDIMO IT SRBIJU
NAZAD
 

Probudimo IT Srbiju

26. novembar 2008 - Donacijom od 33 računara za 12 škola u Srbiji, Telenor fondacija se priključila projektu „Probudimo IT Srbiju“ Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije, kako bi se školama, udruženjima i talentovanim pojedincima iz socijalno ugroženih kategorija povećalo informatičko znanje. Školama će, zahvaljujući Telenor fondaciji, biti obezbeđena i tehnička oprema, i edukativni materijali.
 
Akcija „Probudimo IT Srbiju“ pokrenuta je u okviru kampanje „Probudimo Srbiju“, koju je Narodna kancelarija započela u oktobru 2005. godine. Cilj kampanje je pružanje pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva i školama u nerazvijenim područjima.

„Jedan od prvih projekata Narodne kancelarije, koji je podržala Telenor fondacija, bio je projekat ’Domaći zadatak za sve nas’, u okviru kog su bili izgrađeni toaleti u seoskim školama, u nerazvijenim regionima. Akcijom ’Probudimo IT Srbiju’ nastavljamo da modernizujemo uslove obrazovanja u zemlji i da se približavamo svetskim tokovima“, rekla je Ana Krstić, menadžer Telenor fondacije.

Akcijom „Probudimo IT Srbiju“ obuhvaćeno je 12 osnovnih škola, iz Vranja, Tutina, Žabara, Trgovišta, Petrovca na Mlavi, Negotina, Medveđe i Čajetine.