Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA PREDSTAVLJEN VIRTUELNI VODIČ KROZ EKO-DESTINACIJE SRBIJE
NAZAD
 

Predstavljen virtuelni vodič kroz eko-destinacije Srbije

10. septembar 2013 – Domaći i strani turisti, kao i svi ostali koji žele da provedu odmor u prirodi, imaće priliku da se pomoću nesvakidašnjeg „E-vodiča“ – Android aplikacije, bolje upoznaju sa eko-destinacijama i prirodnim i kulturnim nasleđem Srbije. Projekat EcoVirtour podržali su Telenor Fondacija, Ministarstvo finansija i privrede, Sektor za turizam i Turistička organizacija Srbije.

 

Putem virtuelne eko-ture kroz zaštićena područja Srbije posetioci aplikacije mogu da se informišu o flori, fauni, kulturnim znamenitostima, aktivnostima u prirodi, lokalnim proizvodima i običajima stanovništva. U aplikaciji su prikazana sledeća zaštićena područja: Nacionalni park Fruška gora, Nacionalni park Tara, Nacionalni park Đerdap, Nacionalni park Kopaonik, Predeo izuzetnih odlika Vlasina, Spomenik prirode Đavolja varoš, Specijalni rezervati prirode Uvac i Zasavica.

 

„EcoVirtour sajt i aplikacija korisnicima pružaju objedinjenu turističku ponudu, kao i besplatan i brz pristup svim željenim informacijama o eko-destinacijama Srbije. U ponudi su trenutno glavna zaštićena područja naše zemlje, ali ćemo aplikaciju i ubuduće dopunjivati novim destinacijama“, rekla je Sofi Kekić, menadžer EcoDev centra za istraživačke i razvojne projekte.

 

„Ponosni smo na ovaj projekat jer su prirodne lepote Srbije konačno predstavljene na savremen i svima dostupan način, zahvaljujući mobilnim telefonima i internetu“, rekla je Sanja Rajačić, predstavnica Telenor Fondacije.

 

Preuzimanje EcoVirtour aplikacije omogućeno je putem Google Play-a ili na internet prezentaciji www.serbiaecotour.rs skeniranjem QR koda.