Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA POVOLJNIJE CENE INTERNET SAOBRAĆAJA U TELENOROVOM ROMINGU
NAZAD
 

Povoljnije cene Internet saobraćaja u Telenorovom romingu

5,9 dinara za početnih 5 kilobajta
 6. april 2011 – Početno povezivanje sa Internetom u romingu za sve Telenorove korisnike od sada se zaokružuje na 5 kilobajta, umesto na dosadašnjih 100, što iznosi 5,9 dinara i važi za sve roming zone. Nakon toga, tarifiranje se nastvalja zaokruživanjem na 100 kilobajta.

Za sve korisnike koji imaju potrebu za čestim, a kratkim korišćenjem Interneta na mobilnom telefonu dok su u romingu, kao što je sinhronizovanje mejlova sa ličnim računarom ili provera elektronske pošte, ova promena će omogućiti znatnu uštedu.

„Želimo da zaštitimo korisnike, pogotovo one koji imaju modele sa naprednijim funkcijama, jer se često dešava da im se telefon samostalno poveže sa Internetom bez njihovog znanja. To se dešava najčešće ako imaju  aplikacije za obaveštavanje o vremenskoj prognozi, tačnom vrmenu, za navigaciju i druge“, kaže Žarko Radovanov, stručnjak za roming u kompaniji Telenor.
      
Telenorov roming zasnovan je na sistemu „Jedna zona, jedna zemlja, jedna cena“, a korisnici Telenor mreže u romingu plaćaju uvek istu cenu, bez obzira koju mrežu koriste.

Korisniku je dovoljno da sazna u kojoj zoni se nalazi zemlja u koju putuje da bi mogao da predvidi svoje troškove, jer Telenorove cene u romingu važe za sve mreže u jednoj zemlji.

Telenorov roming podeljen je na četiri zone. U zoni 1 nalaze se susedne zemlje i Grčka, u zoni 2 ostale zemlje Evrope, osim Rusije, u zoni 3 Rusija, Azija (bez Arabijskog poluostrva) i Severna Amerika, i u zoni 4 – Afrika, Arabijsko poluostrvo, Centralna i Južna Amerika, i Australija.