Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA POD SLOGANOM "TRČIMO DA PODRŽIMO" ODRŽAN OVOGODIŠNJI OLIMPIJSKI DAN
NAZAD
 

Pod sloganom "Trčimo da podržimo" održan ovogodišnji Olimpijski dan

9. jun 2012 -  Na trim stazi na Košutnjaku, danas je po osamnaesti put u našoj zemlji, obeležen dan Međunarodnog olimpijskog komiteta. U godini Olimpijskih igara, svi učesnici “Olimpijskog dana” trčali su da podrže Olimpijski tim Srbije na putu ka Londonu, ka olimpijskoj slavi i medaljama.
 
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac poručio je učesnicima: „Olimpijski dan je vreme za druženje, uživanje u prirodi, širenje olimpijskog duha i promociju olimpijskih vrednosti, čuvanje životne sredine i naravno podsticanje na bavljenje fizičkom aktivnošću. Danas trčimo da podržimo Olimpijski tim Srbije! Na današnji dan, uz olimpijsku vizu naših odbojkaša Tim Srbije za London broji 109 sportista.  Imamo jak i jedinstven Tim! Sada je na svim nama, da im pokažemo da će kada odu za London čitava nacija svim srcem navijati za njih i biti uz njih na putu do olimpijskih medalja.“
 
Vlade Divac, predsednik OKS-a, Maja Nibel, izvršna direktorka Ljudskih resursa Telenora i Ljiljana Martinović, direktorka Marketinga Merkatora S
 
Poruku predsednika MOK Žaka Roga, učesnicima Olimpijskog dana ove godine pročitala je strelkinja Zorana Arunović, svetska prvakinja iz 2010. godine, članica Olimpijskog tima Srbije za London. 
"Svake godine, u junu mesecu, svet proslavlja Olimpijski Dan. Nacionalni Olimpijski komiteti širom sveta okupljaju stotine hiljada ljudi i šire olimpijski duh. Olimpijski dan je više od dana kada obeležavamo rođenje modernog Olimpijskog Pokreta. To je dan kada se podsećamo da u bavljenju sportom treba da uživaju svi, bez obzira na godine, pol i sportske veštine.  U ovoj Olimpijskoj godini, više nego ikada, ovaj dan predstavlja priliku ne samo za pokretanje, već i mogućnost da zajedno otkrijemo značaj sporta i vrednosti koje nosi pre svega, uvek moramo davati sve od sebe. Poraz i pobeda su nevažni, važno je kako igramo igru. Sport donosi svim generacijama zdraviji, balansirani život i čini da se osećaju bolje. Dragi učesnici i posmatrači, uživajte u svakom trenutku Olimpijskog Dana i pre svega, dobro se zabavite!", kaže se u poruci Žaka Roga.
 
Pored trka za decu na 200 i na 400 metara i trke zadovoljstva na 3600 metara, za sve uzraste, na ovogodišnjem „Olimpijskom danu“ održane su i porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca i štafetna-sponzorska trka, u kojoj su svoje štafete imali Olimpijski komitet Srbije, McDonald’s Srbija i predstavnici kompanija članica sponzorskog pula OKS „Zajedno za London“. Ove godine učestvovale su štafete kompanija Telenor, Mercatora S, Dunav osiguranja, Verano grupe, Elektroprivrede Srbije, EKO Srbije, Ujedinjenih srpskih pivara, Zekstre, Radio televizije Srbije, Dnevnih novina Press, Color Press Grupe, Radija S, Pošta Srbije i agencije Message-a. U štafeti OKS uz predsednika Vlade Divca, trčali su ivršni menadžer OKS Damir Štajner, direktorka Fonda sporta i olimpizma Nataša Janković i olimpijci strelkinja Ivana Maksimović, tekvondoka Dragana Gladović i kajakaš Aleksandar Aleksić.
 
Olimpijskom danu, kao najvatreniji navijač naših olimpijaca, prisustvovao je i Srećko, prva maskota olimpijskog tima Srbije, koji je ove godine predvodio Olimpijski karavan kroz čitavu Srbiju, sa ciljem da dodatno ojača podršku našem Olimpijskom timu i zagreje atmosferu pred Igre u Londonu.
 
Kompanija Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije poklonila je najbrojnijoj i najstarijoj porodici po tablet računar Telenor Touch Pad i pripejd karticu sa 12 GB saobraćaja, a kompanija Mercator S, zlatni sponzor naših olimpijaca dodelio je najbrojnijoj porodici poklon vaučer za kupovinu u Merkator i Roda prodajnim objektima. U ime kompanije Telenor poklone je uručila Maja Nibel, izvršna direktorka Ljudskih resursa, a u ime kompanije Mercator S , Ljiljana Martinović, direktorka marketinga.
 
 
Već tradicionalno generalni sponzor "Olimpijskog dana", kompanija McDonald’s Srbija, obezbedila je za učesnike majce „Olimpijskog dana“ i osveženje, a kao i prethodnih godina, svim učesnicima trka dodeljene su diplome Međunarodnog olimpijskog komiteta.