Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA PAMETNI TELEFONI NOKIA LUMIA SA OPERATIVNIM SISTEMOM WINDOWS PHONE 8 PREMIJERNO U TELENORU
NAZAD
 

Pametni telefoni Nokia Lumia sa operativnim sistemom Windows Phone 8 premijerno u Telenoru

Uz pakete Prenesi i Surfuj i Prenesi Premium do ovih uređaja za jedan dinar
 
13. februar 2013 – Dva glavna Nokijina modela, Nokia Lumia 920 i Nokia Lumia 820, zahvaljujući Telenoru dolaze na tržište Srbije od početka marta.

Pametni telefon Nokia Lumia 820 korisnici će moći da kupe za dinar uz paket Prenesi i Surfuj 3000, a Nokiu Lumiu 920 za dinar uz paket Prenesi Premium XL – u oba slučaja uz ugovornu obavezu od 24 meseca. Ovi uređaji se već mogu rezervisati putem sajta www.telenor.rs Zahvaljujući saradnji sa Majkrosoftom prvih 20 korisnika koji poruče telefon dobijaju Office 365 Home Premium licencu na godinu dana.

„Ponosni smo što uređaje Nokia Lumia možemo da ponudimo korisnicima u Srbiji. Zahvaljujući našoj Pametnoj mreži pružamo im mogućnost da iskoriste sav potencijal ovih telefona, bilo da je u pitanju posao ili zabava. Sa novom ponudom nastavljamo da svojim korisnicima pružamo najširi i najrelevantniji izbor vrhunskih uređaja i platformi na srpskom tržištu“, izjavio je Oliver von Gagern, direktor marketinga u Telenoru.

Jedna od ključnih prednosti Nokia Lumia modela je platforma Windows Phone 8. Novi operativni sistem donosi baskompromisnu brzinu u pristupu aplikacijama koje se nalaze u Windows Storeu kao i prirodnu integraciju ka Cloud platformi. Windows Phone 8 korisnicima omogućava veću mobilnost i lakši izbor vremena, mesta i načina za obavljanje željenih radnji. Ono što ga čini posebnim, jeste činjenica da jednako dobro funkcioniše pomoću miša i tastature kao i na touch screen uređajima.

„Baziran na istoj tehnologiji koja pokreće i novi Windows 8, ovaj telefon poseduje najnapredniji operativni sistem koji smo ikada napravili. Duboko smo uvereni da nakon sklopljenog partnerstva sa kompanijom Nokia, imamo proizvod koji će postaviti nove standarde na tržištu pametnih telefona”, izjavio je Jugoslav Pirić, generalni direktor Microsoft Srbija.

Kalojan Kanov, marketing menadžer Nokije za Balkan je izrazio zadovoljstvo povodom uvođenja Lumia modela u Telenorovu mrežu: „Pozdravljamo odluku Telenora u Srbiji da u svoju ponudu uvrsti modele Nokia Lumia 920 i Nokia Lumia 820 kako bi korisnici mogli da uživaju u svim njihovim prednostima. Zahvaljujući inovacijama bez premca u oblasti tehnologije obrade slike, bežičnom punjenju i preglednom ekranu osetljivom na dodir, Nokia Lumia 920 privućiće veliku pažnju korisnika. Takođe smo veoma ponosni na najraznovrsniji uređaj iz Lumia serije, Nokia Lumia 820, koji se odlikuje Carl Zeiss sočivom, ClearBlack ekranom od 4,3 inča i novim raznobojnim maskama za bežično punjenje’’.

Lumia 920 ima jedinstvenu PureView kameru od 8,7 megapiksela. Prvi put jedan mobilni telefon ima mogućnost optičke stabilizacije slike koja omogućava visok kvalitet fotografija i video snimaka i u nepovoljnim uslovima kao što je nedostatak svetla. Uz pomoć Smart Shoot opcije svaki korisnik može odjednom snimiti čak pet fotografija i odabrati najbolju od njih, napraviti animaciju ili panoramske fotografije.

Nokiju Lumiu 820 odlikuje kamera rezolucije 8 megapiksela. Lumia 820 telefon ima ekran je veličine 4,3 inča, dok je ekran Lumia 920 telefona veličine 4,5 inča, hipersenzitivan je i omogućava brz i lak rad na ovom telefonu čak i u rukavicama zahvaljujući PureMotion HD+ tehnologiji. ClearBlack tehnologija obezbeđuje svakom korisniku neometan rad i besprekornu vidljivost i na jakoj dnevnoj svetlosti.

Telenorova Pametna mreža omogućava svakom korisniku da bez problema radi na ovim najnovijim pametnim telefonima koji podržavaju brzine i do 42 megabita u sekundi. Takođe, rasprostranjenost Pametne mreže koja pokriva više od 72 odsto stanovništva pruža korisniku mogućnost surfovanja internetom u pokretu.