Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA OTVORENE WI-FI INTERNET ZONE U BEOGRADSKIM PARKOVIMA U BLIZINI GLAVNE AUTOBUSKE STANICE
NAZAD
 

Otvorene Wi-Fi internet zone u beogradskim parkovima u blizini Glavne autobuske stanice

Telenor pomaže migrantima da se povežu sa svojim porodicama


Telenor Srbija postavio je otvorenu zonu bežičnog interneta u parku u blizini beogradske Glavne autobuske stanice i na taj način omogućio svim migrantima da stupe u vezu sa svojim porodicama. Još jedna otvorena Wi-Fi zona proradiće u sledećih nekoliko dana na drugoj najprometnijoj lokaciji okupljanja migranata, u parku ispred Ekonomskog fakulteta.
 
„U Telenoru verujemo da je pristup internetu osnovno pravo svakog čoveka. Mobilna povezanost postaje sve značajnija u životu ljudi i omogućava sveobuhvatnu inkluziju, naročito socijalno ranjivih grupa. Verujem da će postavljene Wi-Fi zone na mestima na kojima se migranti najčešće okupljaju pomoći im da se povežu sa svojim prijateljima i porodicama, ili da organizuju nastavak svoje potrage za boljim životom. Nadam se da će naša inicijativa motivisati druge kompanije da im pomognu u skladu sa svojim mogućnostima”, kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija.


Telenorova oprema u otvorenim Wi-Fi zonama omogućava istovremeno povezivanje više korisnika. Koristeći svoje telefone, tablete i druge pametne uređaje, migranti mogu da se povežu sa otvorenom bežičnom mrežom (SSID: Telenor Internet), koja im omogućava efikasan i bezbedan prenos podataka. Ova inicijativa realizuje se u saradnji sa Fondom B92.
 
„Zahvaljujući brzoj reakciji Telenora, više od 1.000 migranata, koji obično provedu između dva i pet dana u Beogradu u okolini Glavne autobuske stanice, sada će imati besplatan onlajn pristup važnim informacijama, što će olakšati njihov boravak u Beogradu. Uskoro će biti aktivirana i specijalna stranica koja će se automatski otvarati na svakom uređaju prilikom povezivanja na bilo koju Telenorovu otvorenu Wi-Fi internet zonu sa posebnim informacijama od značaja za migrante u Beogradu”, kaže Veran Matić, predsednik UO Fonda B92.
 
Pomažući ljudima da budu povezani, Telenor ih osnažuje da ostanu u kontaktu, da budu  informisani i poboljšaju svoj život, što je suština naše ambicije Internet za sve u daljem razvoju digitalnih društava.