Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA OTVOREN ŠESTI BEOGRADSKI INTERNET PARK
NAZAD
 

Otvoren šesti beogradski Internet park

27. avgust 2009. – Najveći gradski park dobio je pristup besplatnom Telenor  Internetu, zahvaljujući saradnji Telenora i Javnog preduzeća „Beogradska tvrđava“. Ovo je šesti Internet park koji je otvoren u Beogradu, nakon parkova kod Vukovog spomenika, Proleća, Skejt parka, Studentskog grada, i Studentskog parka.
 
„Znajući da je potreba za Internetom u pokretu sve veća, odlučili smo se da u saradnji sa Telenorom u Parku Kalemegdan, jednom od najposećenijih lokacija u gradu, realizujemo još jedan sadržaj namenjen svim generacijama. Park Kalemegdan i Beogradska tvrđava, kao centralne turističke lokacije našeg grada, mesto okupljanja i građana Beograda i  stranih turista, pogodan je prostor za realizaciju ovakvog projekta. Nadamo se da će lepo vreme tokom jeseni omogućiti što duže korišćenje Interneta u parku. Saradnja sa Telenorom biće nastavljena već sa prvim lepim danima 2010. godine“, rekla je mr Ivana Lučić Todosić, direktor Beogradske tvrđave.


Prvi Internet park u istoriji Srbije bio je Studentski park, u kome je prošle godine tokom tri meseca Telenor obezbedio besplatno korišćenje brzog Interneta na otvorenom.

Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za parkove, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.
Grad Beograd će, uz podršku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, JKP „Zelenilo Beograd“ i Uprave za energetiku, obezbediti da parkovi budu dobro osvetljeni, a javne površine uređene.

Pored šest parkova u Beogradu, besplatan Internet može da se koristi u Dunavskom parku u Novom Sadu, Velikom parku u Kragujevcu, parku Konak Vladike Nikolaja u Kraljevu, parku Svetog Save u Nišu, Parku sa plavom fontanom u Subotici i parku kod Trga Desanke Maksimović u Valjevu.

Otvaranje Internet parkova po Srbiji podstiče razvoj informatičke pismenosti i dostupnosti Interneta što većem broju građana. Telenorov 3G signal, koji obezbeđuje brz Internet, pokriva više od 200 gradova i manjih mesta u Srbiji.
Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa 168 miliona korisnika, od čega 2,831 milion u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije. Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.