Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA OTVOREN OMLADINSKI KLUB OPŠTINE RAŠKA
NAZAD
 

Otvoren Omladinski klub Opštine Raška

Mladi iz Raške i okoline dobili su prigodan prostor za dodatnu edukaciju i Internet klub
 29. oktobar 2013. – Mladi iz opštine Raška i okoline dobili su prvi Omladinski klub u okviru kog se nalazi i Internet klub. Omladinski klub delovaće kao sastavni deo Kancelarije za mlade opštine Raška, sa ciljem da se mladi podstaknu na aktivnije učešće u zajednici, kao i da se sprovede umrežavanje lokalnih aktera koji se bave mladima.
 
Projekat je sproveden u saradnji Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Opštine Raška i Telenor fondacije.
 
"Omladinski klub otvara vrata našim mladim sugrađanima i promoviše aktivnosti koje doprinose njihovom ličnom razvoju i razvoju zajednice, a zahvaljujući Telenor fondaciji dobili smo i pristup internetu koji predstavlja neiscrpan izvor informacija. Opremanje ovog prostora predstavlja podršku mladima iz opštine Raška, ali i opštinama u okruženju kao što su Novi Pazar, Leposavić i Kosovska Mitrovica, pa možemo reći da projekat ima i regionalni značaj”, kaže Jovan Čorbić, predsednik Opštine Raška.Prostorije su adaptirane i opremljene, a Telenor fondacija je obezbedila četiri laptopa i brzi internet za Internet klub.
 
„Drago mi je što smo nakon Požege, Loznice i Priboja Internet klub otvorili i u Raškoj, i što smo mladima širom Srbije, putem naše Pametne mreže, omogućili korišćenje interneta. Takođe, naš cilj je da promocijom komunikacionih tehnologija iniciramo aktivizam i kreativnost mladih u lokalnim sredinama. Ulaganje u mlade i talentovane ljude jedno je od glavnih opredeljenja Fondacije. Verujemo da su mladi naša budućnost“, rekla je Ivana Matijević, menadžerka Telenor fondacije.
 
U toku narednih meseci, u okviru Omladinskog kluba opštine Raška, održaće se niz edukativnih radionica neformalnog karaktera na temu volonterizma, omladinskog aktivizma, pisanja predloga projekta, kao i obuka za rad na računaru.