Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA OTVOREN INFO CENTAR KANCELARIJE ZA MLADE U LEŠNICI
NAZAD
 

Otvoren Info centar Kancelarije za mlade u Lešnici

Računari i pristup internetu za mlade uz podršku Telenor fondacije
 Jednostavan pristup internetu, mogućnost sticanja novih znanja i jačanja informatičke pismenosti biće omogućeno omladini u Lešnici kroz Info centar Kancelarije za mlade, a zahvaljujući saradnji sa Telenor fondacijom. Info centar opremljen je sa pet računara, štampačima i modemima, što će doprineti jednostavnijem i kvalitetnijem sprovođenju velikog broja programa.
 
„Veoma smo ponosni što mladi u Lešnici imaju svoj kutak koji će moći da iskoriste da se uvežu sa što većim brojem organizacija, od nevladinih do omladinskih, kako bi zajedno koordinirali aktivnosti, osmišljali nove i na taj način uticali na razvoj svojih vršnjaka u ovom delu Srbije. Zahvaljujući saradnji sa Telenor fondacijom, tehnički će biti potpuno opremljeni i povezani što će im dodatno pomoći da posao realizuju što bolje”, istakao je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.
 
U okviru Info centra biće organizovani različiti kursevi, podrška u planiranju karijere, aktivnosti na temu socijalne inkluzije, a zainteresovani će biti uključeni u radionice za razvijanje timskog rada i planiranje lokalnih akcija.
 
„Usavršavanje i osnaživanje mladih ljudi, širenje informatičke pismenosti i omogućavanje da internet danas imaju svi, predstavljaju neke od glavnih ciljeva Telenor fondacije kojima doprinosimo boljitku društva. Pokretanjem Info centra želimo da mladi i u Lešnici imaju pre svega brz i kvalitetan pristup internetu i informacijama koje mogu da iskoriste u obrazovanju i poslu, a svakako i da ih podstaknemo da ga konstruktivno koriste“, kaže Nevena Stefanović, direktorka korporativnih komunikacija i spoljnih poslova Telenora.
 
Volonterski servis u Info centru uticaće na unapređenje interesovanja mladih, znanja i veština, na neformalnom krugu obrazovanja biće organizovane radionice o zdravim stilovima života, upravljanja vremenom. U okviru Info centra biće nastavljen projekat Karijerni info kutak kojim se mladi osposobljavaju da odlučuju realno o izboru obrazovanja i zanimanja.
 
Lešnica je naselje srednjeg Podrinja, u kojem ima 5000 stanovnika, đacima je na raspolaganju jedna osnovna škola koju pohađa 600 učenika. Kancelarija za mlade u Lešnici osnovana je u septembru 2012, a doprinosi dodatnom razvoju zajednice u kojoj žive.